...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MH, materiał promocyjny

Tort "Zegar życia"

Praca zakwalifikowana do finału II Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych, ExpoSweet 2012
Autorzy: Dorota Gawrońska, Paulina Wojtaszak
Nauczyciel/opiekun: Jadwiga Jabłecka
Wsparcie: Firma PAN Centrum Słodkiej Dekoracji

Praca konkursowa zatytułowana „Zegar życia” jest propozycją tortu z okazji osiemnastych urodzin.
Osiemnastka jest z reguły rozrywkową imprezą taneczno- muzyczną,  może też skłonić do odrobiny refleksji nad upływem czasu. Praca symbolicznie pokazuje kolejne etapy życia: te które już są poza 18 latkiem i te które na niego czekają. Ilustrują je figurki Pań w różnym wieku, począwszy od niemowlaczka.
Zestawienie czekolady i owoców z odrobiną chili jest modną obecnie kompozycją smakową , ale nie wszystkim jeszcze znaną. Ułożone na obrzeżu wyrobu cukrowe pomarańczka i papryczki chili informują o nutach smakowych tortu.

Półprodukty:

  • Blat orzechowy 1 szt.
  • Blat biszkoptowy 2 szt.
  • Ganache z czekolady deserowej z dodatkiem likieru cointreau oraz chilli                    
  • Mus z białej czekolady z dodatkiem likieru cointreau
  • Galaretka (żelka) pomarańczowa


Do dekoracji :

  • masa cukrowa- wonder past
  • karmel
  • krem russel (pod masę cukrową)

 

Przekrój:

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji