1-3 marca 2014 r. w Katowicach odbędzie się 5. edycja Targów Cukierniczych Piekarniczych i Lodziarskich SweetTARG. Program trzydniowej imprezy branżowej zapowiada się wyjątkowo ciekawie...
Podobne artykuły
Czas dla łowców na Expo SweetŚniadanie Mistrzów - SweetTARGI2017Znamy termin Expo Sweet 2016Piąta edycja Targów Cukierniczych Piekarniczych i Lodziarskich SweeTARG - oprócz sprawdzonej formuły takich wydarzeń, jak Konferencja Piekarniczo-Cukiernicza czy mistrzostwa dla młodych piekarzy i cukierników - zaskoczy nowymi pomysłami. Kogo będziemy gościć podczas III Konferencji, kto zorganizuje pokazy na żywo, jakie konkursy w tym roku szykują organizatorzy dla śląskich piekarzy i cukierników oraz co tym razem zobaczymy w Specjalnej Strefie Mistrza Branży, o tym poniżej, w ramowym programie SweetTARGU.
III Konferencja Piekarniczo-Cukiernicza:
- „Ekonomiczne i proste rozwiązania w lodziarstwie – nowy trend torty lodowe”. Firma Savpol i Fabbri
- Szkolnictwo zawodowe wsparciem dla ludzi młodego pokolenia w walce z bezrobociem" - Tomasz Jędrzejczak-Sekretarz Stanu w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów
- „Czy kanapka uratuje polskiego piekarza?” – Jarosław Gajda Prezes Fundacji na Rzecz Wspierania i Promocji Piekarstwa i Cukiernictwa (na podstawie kampanii społecznej „Dieta kanapkowa smaczna i zdrowa”)
- Pięknie, słodko i bajkowo – przenieś się w bajkowy świat tortów z mistrzynią sugercrafitngu Anną Daraż
Pokazy i konkursy:
- Cake Show w wykonaniu cukierników i sugarcrafterów – najnowsze trendy w dekorowaniu ciast i tortów (Strefa Mistrza Branży)
- „Styl angielski – dekoracje w najlepszym wykonaniu” przedstawi sugarcrafter Anna Daraż uczennica mistrza Davida MacCarfrae’a
- Konkurs Magic Box – Firma Combi Co
- Warsztaty Latte Art – Firma Combi Co
- Pokazy alternatywnych metod parzenia kawy – Firma Combi Co
- Carving w cukiernictwie
- Wypieki pokazowo-instruktażowe połączone z degustacją: ciasta francuskie, półfrancuskie oraz ciasta pszenne wykonywane przez mistrza cukiernictwa ze Szwecji Piotra Girule – Firma ZT „Bielmar”
- III Zespołowe Mistrzostwa Młodych Cukierników i Piekarzy
- Pokazy i konkursy baristyczne
- Konfrontacje Mistrzów
- Konkurs o tytuł Piekarni/Cukierni Roku (Regulamin Konkursu w PDF poniżej)
- Konkurs o „Złoty Pączek”
źródło: SweetTARG