...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Świąteczna witryna z 850 kg wedlowskiej czekolady

Największy element witryny to choinka mierząca 2,60 m, ale pasjonaci czekolady i szczegółów znajdą tu o wiele więcej "smaczków". Niezwykłą dekorację, stworzoną przez mistrzów czekolady z Pracowni Rarytasów E.Wedel, pod okiem Maestro Czekolady Janusza Profusa, będzie można podziwiać do końca stycznia 2014 r.

Dzieło mistrzów czekolady przedstawia przytulny, świąteczny pokój wyposażony w meble i dodatki. Całość konstrukcji, począwszy od ścian, przez elementy wystroju pokoju, tj. krzesła czy stół, aż po najdrobniejsze szczegóły np. serwis do herbaty – wszystko zostało wykonane z wedlowskiej czekolady. Dodatkową atrakcją, która z pewnością przypadnie do gustu najmłodszym, będzie czekoladowy pociąg ze specjalnym mechanizmem, dzięki któremu będzie poruszać się po torach! Kompozycja została wykonana z 850 kg wedlowskiej czekolady, a jej największy element - choinka - waży bagatela 380 kg.

Czekoladowy Weekend w Fabryce E.Wedel

Prezentacja czekoladowej aranżacji zainauguruje Czekoladowy Weekend w Fabryce E.Wedel. W trakcie zwiedzania goście poznają historię Fabryki na warszawskiej Pradze i jej założycieli, zobaczą wystawę czekoladowych rzeźb i figur, przekonają się, jak wygląda produkcja czekolady, a także spróbują najlepszych, wedlowskich produktów.

Weekend Czekoladowy będzie na bieżąco relacjonowany na profilu Wedla na Facebooku (TUTAJ) oraz na stronie internetowej www.czekoladowyweekend.pl, na której pojawi się relacja na żywo reportera Łukasza Jakóbiaka, znanego z  kanału 20m2 Łukasza.

 ***

Świąteczna witryna została wykonana z 850 kilogramów czekolady, a do Nowego Roku Wedlowscy cukiernicy pod wodzą Maestro Czekolady E.Wedel, Janusza Profusa, będą do niej dokładać jeszcze kolejne elementy. Dzięki temu będzie ona docelowo zawierać w sumie 1000 kg czekolady. Witryna składa się z wielu elementów, dopracowanych w najmniejszym szczególe m.in. choinki ważącej 380 kilogramów, o wysokości 2,6 metra, której średnica podstawy liczy 1,2 metra. Na choince znajduje się 500 bombek wykonanych z gorzkiej czekolady pokrytych zdobieniami z masła czekoladowego i naturalnego barwnika (waga bombek to 18 kg). Choinka pokryta jest drobinkami białej czekolady, które wyglądają jak płatki śniegu. Nie mogło pod nią zabraknąć  prezentów z okazałymi wstążkami i zabawek powstałych z czekolady białej, mlecznej i gorzkiej (waga wszystkich paczek i zabawek to 25 kg).

Na witrynie zobaczyć można również czekoladowy pociąg, wykonany w skali 1:22,5  (mechanizm napędowy lokomotywy, koło, tory są autentyczne, nie z czekolady). Na wagonach znajdują się ładunki czekoladowe o wadze 2,5 kilograma. Żwirek pod tory jest zrobiony z gorzkiej czekolady i płatków czekolady mlecznej.

Dodatkowe elementy:

  • Ściany witryny – 400 sztuk tabliczek 100-gramowej mlecznej czekolady – 40 kg

  • Gzymsy i sztukateria z gorzkiej czekolady – 20 kg

  • Półki pod książki z gorzkiej czekolady – 6 kg

  • Książki i bibeloty z gorzkiej, mlecznej i białej czekolady – 9 kg

  • Kinkiet ze świecami z czekolady białej i gorzkiej (żarówki i instalacja elektryczna jest autentyczna nie czekoladowa) – 1 kg

  • Żyrandol zawieszony na suficie z czekolady białej i gorzkiej, rozeta dekoracyjna z czekolady gorzkiej, (żarówki i instalacja elektryczna jest autentyczna nie czekoladowa) – 5 kg.

  • Czekoladowe obrazy, ramy wykonane z białej czekolady, obraz wykonany z czekolady białej techniką druku na foli z barwnikami spożywczymi (obrazy przedstawiające Karola, Emila i Jana Wedel ojcowie założyciele firmy która istnieje od 1851roku) – 16 kg

  • Zegar ścienny z wahadłem wykonany z czekolady białej, mlecznej, karmelowej, gorzkiej – 12 kg

  • Podłoga z czekolady gorzkiej i mlecznej (układ płytek w karo) – 40 kg

  • Stolik firmy Fameg o średnicy 70 cm z gorzkiej czekolady – 45 kg

  • Krzesło firmy Fameg z gorzkiej czekolady z dekoracyjnym wzorem kwiatowym wykonanym z masy plastycznej – 32 kg

  • Filiżanki i dzbanek ustawione na stole z czekolady karmelowej, łyżeczki z czekolady mlecznej – 1,2 kg

  • Okno, rama i dekory zawieszone na linkach z czekolady  gorzkiej, (lustro jest autentyczne nie czekoladowe służy do tego, by zobaczyć co znajduje się na stoliku) – 17 kg

  • Butelka szampana + kieliszki i cooler do chłodzenia – 3 kg

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji