...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Spotkanie wigilijno-opłatkowe w Radomiu

Spotkania Braci Piekarskiej i Cukierniczej pod koniec roku to czas wyjątkowy. Serdeczne życzenia, ciepłe uściski dłoni, łamanie się opłatkiem, wspólne śpiewanie jednej z najpiękniejszych kolęd "Wśród nocnej ciszy" - to wszystko sprawia, że branża staje się jedną wielką rodziną. Nie inaczej było 10 grudnia br. w Radomiu.

Do Dworku Saskiego w Radomiu na zaproszenie Stowarzyszenia Rzemieślników Piekarstwa RP, Fundacji na Rzecz Wspierania i Promocji Piekarstwa i Cukiernictwa (FPC) oraz firmy Ireks-Prokopowicz, przyjechało blisko 100 osób, rzemieślników z różnych stron Polski oraz przedstawiciele firm współpracujących z naszą branżą. Spotkanie zaszczycili swoją obecnością ksiądz biskup Adam Odzimek oraz kapelan wielkopolskich piekarzy i cukierników ks. Tadeusz Magas, burmistrz miasta Jawor Artur Urbański.

Zgodnie z agendą spotkania zebranych gości przywitali: prezes Zbigniew Prokopowicz (Ireks-Prokopowicz), prezes Stanisław Butka (Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP), a także prezes Jarosław Gajda (Fundacja na Rzecz Wspierania i Promocji Piekarstwa i Cukiernictwa, Cech Piekarzy w Radomiu).

Prezes Zbigniew Prokopowicz, firma Ireks

Prezes Stanisław Butka, Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP

Jarosław Gajda, prezes Cechu Piekarzy w Radomiu oraz Fundacji na Rzecz Wspierania i Promocji Piekarstwa i Cukiernictwa

Prezes Stanisław Butka wręczył również puchar i podziękował prezesowi firmy Ireks-Prokopowicz, Zbigniewowi Prokopowiczowi, za przygotowanie spotkania świąteczno-noworocznego Braci Piekarskiej i Cukierniczej przy wigilijnym stole.

Po wystąpieniu biskupa Adama Odzimka oraz ks. Tadeusza Magasa nadszedł najważniejszy moment - poświęcenie przyniesionego przez piekarzy opłatka oraz składanie życzeń.

Najważniejszy moment spotkania: poświęcenie opłatka dla piekarzy

Czego życzyli sobie rzemieślnicy, łamiąc się opłatkiem? Oprócz wytrwałości, silnej branży, podtrzymywania polskich tradycji piekarskich z pewnością wiele osób mogło sobie życzyć skutecznej i ogólnopolskiej promocji pieczywa w Polsce, która pozwoli zatrzymać spadkowy trend spożycia pieczywa. Te życzenia nie są bezpodstawne - ostatnie miesiące 2013 r. przyniosły naszej branży wiele dobrych informacji...

Po pierwsze, zakończyły się prace nad zeszytem branżowym "Pieczywo" w ramach Systemu Gwarantowanej Jakości QAFP, który pozwoli piekarzom produkującym zgodnie z tradycją wyróżnić się na rynku certyfikowanym, rozpoznawalnym znakiem jakości. Po drugie, prezes Stanisław Butka został członkiem Komisji Zarządzającej Funduszu Promocji Ziaren Zbóż i Przetworów Zbożowych, co oznacza, że w kolejnym roku branża piekarska ma zapewnione finansowanie trzech Świąt Chleba: w Poznaniu, Gostyniu (Ogólnopolskie Święto Chleba) oraz Gdańsku. Po trzecie, ruszyła Ogólnopolska Kampania Społeczna "Dieta kanapkowa", organizowana przez Fundację na Rzecz Wspierania i Promocji Piekarstwa i Cukiernictwa, która cieszy się rosnącym zainteresowaniem w Radomiu, ale jest szansa, że obejmie również inne miasta Polski. Po czwarte, burmistrz miasta Jawor Artur Urbański poinformował, że po dwuletniej pauzie, pod koniec sierpnia 2014 r., reaktywuje się jedna z największych polskich imprez promujących pieczywo. Za parę miesięcy Międzynarodowe Targi Chleba odbędą się w rozszerzonej formule "Święto Chleba i Piernika". [Wkrótce w portalu Mistrz Branży rozmowa z burmistrzem Arturem Urbańskim].

Dyrektor UPEMI Barbara Wilczek, były przewodniczący KRPiC Maciej Mielczarski oraz koordynator ds. Systemu QAFP Jolanta Ciechomska

W drugiej części spotkania, po uroczystym obiedzie, Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP, "czyniąc zadość kilkuletniej tradycji, podziękowało osobom i firmom, które w 2013 r. szczególnie były pomocne w realizacji przedsięwzięć organizacji". W tym roku podziękowania otrzymały firmy: Backaldrin Polska, Business Travel, Lesaffre Polska, Magorex, Międzynarodowe Targi Poznańskie, Młyny Szczepanki, Polmarkus, Winkler Wachtel Polska. Podziękowania otrzymał również Zbigniew Miazga, redaktor naczelny "Piekarza Polskiego", oraz Magdalena Mart, była redaktor naczelna "Przeglądu Piekarsko-Cukierniczego".

Przedstawiciele firm, którym Stwoarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa złożyło podziękowania za współpracę

W swoim wystąpieniu Jarosław Gajda przypomniał założenia Fundacji na Rzecz Wspierania i Promocji Piekarstwa i Cukiernictwa i jej cele, podziękował współorganizatorom spotkania wigilijno-noworocznego, a także kolegom z Cechu Piekarzy w Radomiu: Tadeuszowi Fogiel oraz Pawłowi Pastuszce. W imieniu Fundacji Jarosław Gajda oraz Zbigniew Prokopowicz uhonorowali osoby współpracujące z branżą, wręczając dwie statuetki - klucz św. Kazimierza. Pierwszą statuetkę "z wyrazami wielkiej wdzięczności za odtworzenie zapomnianej legendy o kluczu św. Kazimierza" otrzymała Renata Metzger, dyrektor Ośrodka Kultury i Sztuki "Resursa Obywatelska".

Druga statuetka "z wyrazami wielkiej wdzięczności za wieloletnią pracę na rzecz piekarzy i cukierników polskich" trafiła do byłej redaktor naczelnej "Przeglądu Piekarsko-Cukierniczej" Magdaleny Mart - pod jej nieobecność statuetkę odebrał dr Henryk Piesiewicz.

Pod koniec spotkania pojawił się również Pan Kanapka - postać promująca Ogólnopolską Kampanię Społeczną "Dieta kanapkowa", organizowaną przez Fundację Jarosława Gajdy.

Obowiązkowe zdjęcie pamiątkowe z Panem Kanapką, który skutecznie promuje kampanię społeczną "Dieta kanapkowa"

Każdy z zaproszonych gości mógł spróbować najlepszych wypieków firmy Ireks Prokopowicz

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji