...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Expo Sweet: Wystawa tortów okolicznościowych wyłącznie dla profesjonalistów

Konkurs tortów okolicznościowych, które od początku towarzyszy targom Expo Sweet, zamyka się na amatorów-pasjonatów. Drugą ważną zmianą jest otwarcie się na uczestników z zagranicy. W jury zasiądą wyłącznie mistrzowie cukiernictwa.

Od 2014 r. możemy się pożegnać z dotychczasową formułą konkursu otwartą zarówno dla zawodowych cukierników, jak i dla pasjonatów. Jak informuje Janusz Profus, członek Zarządu EZIG Expo Sweet, wystawa tortów okolicznościowych będzie przeznaczona wyłącznie dla profesjonalistów. Kto zatem może wziąć udział w konkursie? Osoby, które pracują w cukierni lub w firmie prowadzącej działalność gospodarczą związaną z gastronomią lub produkcją spożywczą. Co więcej, to firmy mają delegować swoich pracowników.

Jako ciekawostkę warto dodać, że wystawa otwiera się na zagranicznych profesjonalistów, a pierwsze zgłoszenia spłynęły z Łotwy i Estonii.

W 2014 r. atrakcyjny i dający duże pole do popisu będzie temat wystawy. Uczestnicy będą musieli przygotować dekoracje tortów okolicznościowych dopasowne do sukni. Co ciekawe, charakter sukni nie jest narzucony, dlatego można się spodziewać nie tylko kreacji ślubnych czy karnawałowych. Ciekawym elementem wystawy będą również sukienie-inspiracje do dekoracji tortów, które pojawią się na manekinach, tuż obok odpowiednich tortów.

W jury zasiądą dobrze znani cukiernicy, jak Małgorzata Weber, Iga Sarzyńska z Piekarni-Cukierni Sarzyński oraz Sebastian Szmyd - wicemistrz świata w cukiernictwie. Do tego grona mają dołączyć również zagraniczni mistrzowie. 

Wkrótce na stronie Expo Sweet pojawi się zaktualizowany regulamin konkursu Wystawa tortów okolicznościowych.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji