...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Szkolenie ATTIBASSI towarzyszące targom - SweetTARGi 2014

Kawa Attibassi to tradycyjna marka z Bolonii, bardzo ceniona za oryginalną jakość produktów. Założycielami Attibassi są Agostino Atti i Marco Bassi, którzy w 1918 roku otworzyli własną małą firmę. W atmosferze Bolonii, miasta znanego na całym świecie ze swojej kuchni, powstają doskonałe wyroby Attibassi.

Dziś, jako nowoczesny i duży zakład, dokładnie tak jak przed laty, firma Attibassi dzieli się pasją tworzenia tradycyjnych, wybornych włoskich produktów.


Kawy Attibassi do doskonałe mieszanki, których jakość doceniana jest w wielu krajach Europy i w USA.
Wyłącznym przedstawicielem na Polskę jest firma Corriere Caffe z Chorzowa.

 

SZKOŁA ESPRESSO ATTIBASSI ESPRESSO ITALIANO

PROGRAM SZKOLENIA BARISTA – kurs podstawowy
• 1 marca 2014 – sobota
Bezpłatne szkolenia dla baristów Attibassi
Szkolenie dla baristów – kurs podstawowy - 3 godziny
(zapisy info@corrierecaffe.pl)

Część teoretyczna

    • Podstawowe informacje o kawie
    • Uprawa kawy, metody jej pozyskiwania, przechowywanie, jakość ziarna, palenie,
    • Ekspres do parzenia kawy typu Espresso
        • zasady pracy przy ekspresie - teoria i praktyka,
        • młynek do kawy - budowa, sposób ustawienia, grubość mielenia
    • Espresso
        • zasady dobrego espresso,
        • błędy przy parzeniu espresso,
    • Parzenie kawy w ekspresie ciśnieniowym – omówienie kolejnych czynności

Część praktyczna

    • Espresso
        • przygotowanie ekspresu do pracy
        • ustawienie młynka do kawy
        • dozowanie kawy
        • ubijanie kawy
        • etapy przygotowania espresso
        • rozpoznawanie źle przygotowanego espresso
        • kończenie pracy na ekspresie, czyszczenie i konserwacja
    • Dbałość o stanowisko pracy
        • konserwacji i czyszczenie ekspresu
        • konserwacja i czyszczenie młynka

    Kilka słów o cappuccino, jak spienić mleko, aby przygotować się do zdobienia kawy.


PROGRAM SZKOLENIA – Kawy i desery kawowe Attibassi
• 2 marca 2014 niedziela
Bezpłatne szkolenia dla baristów Attibassi
Szkolenie baristów - kawy i desery kawowe Attibassi – 3 godziny
(zapisy info@corrierecaffe.pl)

Część teoretyczna

    • Jak i w czym podawać kawy czarne, białe i desery kawowe
    • Jak parzyć kawy czarne, białe i desery kawowe

Część praktyczna

    • Praktyczna nauka parzenia kaw – zgodnie z podręcznikiem
    • Kawy czarne 7 rodzajów
    • Kawy białe 7 rodzajów
    • Desery kawowe 9 rodzajów


PROGRAM SZKOLENIA – Late art – kurs podstawowy
3 marca 2014 poniedziałek
Bezpłatne szkolenia dla baristów Attibassi
Szkolenie baristów - late art - kurs podstawowy plus ćwiczenia
(zapisy info@corrierecaffe.pl)

Część teoretyczna

    • Jak spieniać mleko
    • Jak układać rękę, aby przygotować się do zdobienia kawy
    • Jak ćwiczyć kolejne etapy spieniania mleka

Część praktyczna

    • Praktyczne ćwiczenia w spienianiu mleka
    • Praktyczne ćwiczenia w tworzeniu podstawowych wzorów
        • wzory mlekiem na kawie
        • wzory kawą na mleku
        • gdy wzór się nie uda


 

Terminy szkoleń

• 1 marca 2014 – sobota
Bezpłatne szkolenia dla baristów Attibassi
Bologna
Szkolenie dla baristów – kurs podstawowy - 3 godziny
(zapisy info@corrierecaffe.pl)

• 2 marca 2014 niedziela
Bezpłatne szkolenia dla baristów Attibassi
Bologna
Szkolenie baristów - kawy i desery kawowe Attibassi – 3 godziny
(zapisy info@corrierecaffe.pl)

3 marca 2014 poniedziałek
Bezpłatne szkolenia dla baristów Attibassi
Bologna
Szkolenie baristów - late art - kurs podstawowy plus ćwiczenia
(zapisy info@corrierecaffe.pl)

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji