...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Gelato World Cup 2014: Polacy w czołówce światowego lodziarstwa

18-19 stycznia br. odbyła się 6. edycja Lodziarskiego Pucharu Świata. W tym roku do rywalizacji medalowej stanęli profesjonaliści z 11 państw, 5 kontynentów. Dla nas były to mistrzostwa wyjąt­kowe, ponieważ mogliśmy obserwować zmagania rewelacyjnego zespołu reprezentantów Polski.

W przeddzień mistrzostw drużyny losowały numery boksów i jedno­cześnie kolejność prezentowania prac konkursowych. Zawodnicy mieli 2 dni na przygotowanie i dokładnie (co do minu­ty) zaplanowaną prezentację pracy. Tre­nerem naszej drużyny był Paweł Małecki, który jednocześnie, jak każdy team ma­nager, wchodził w skład jury oceniającego prace. Detale zmagań można było dokład­nie obserwować na dużych telebimach zde­cydowanie ułatwiających kibicowanie. Przy tej okazji należy wspomnieć o doskonale przygotowanej i zaopatrzonej w barwy na­rodowe załodze kibiców z Polski.

Coppa del Mondo della Gelateria 2014, Rimini, Włochy

Rywalizacja podzielona była na etapy. Każda drużyna musiała zaprezentować eksponat z czekolady, rzeźbę z lodu, tort lodowy, deser lodowy, miniaturowe lody czekoladowe i trzy przystawki w połączeniu z lodami gastronomicznymi. W tym roku dodatkowym zadaniem była tzw. tajemni­cza skrzynka, której zawartość każda eki­pa losowała i w ciągu dwóch godzin pre­zentowała swój pomysł na wykorzystanie wylosowanego składnika. Jednym z cie­kawszych momentów było obserwowanie pracy przy rzeźbie z lodu. Na tle innych precyzyjnością i dokładnością pracy wyróż­niał się Maciej Pięta, co zresztą zostało do­cenione nagrodą w tej kategorii. Wszyscy zwiedzający podziwiali ten i inne ekspona­ty w specjalnie wystawionych na zewnątrz forum witrynach.

FOT. ŁUKASZ TOPOLEWSKI, CUKIERNIA SOWA

 

Podczas zawodów dało się odczuć na­pięcie i sportową atmosferę podgrzewa­ną każdym kolejnym odliczaniem czasu na prezentację prac konkursowych. Ry­walizacja była tak zacięta, że o kolejności miejsc decydowały różnice kilku punktów w kilkusetstopniowej skali. Prace ocenia­ne były w wielu różnych aspektach biorą­cych pod uwagę nie tylko smak i wygląd. Na uwagę zasługuje fakt, że organizato­rzy podnoszą prestiż konkursu do tego stopnia, że staje się on marką rozpozna­walną wśród obserwatorów spoza branży i klientów rzemieślniczych lodziarni. Mi­strzostwa są coraz szerzej komentowane nie tylko we włoskiej, ale także w mię­dzynarodowej prasie. W tym roku także certyfikat organizacji Coppa del Mondo będzie przyznawany wyselekcjonowa­nym lodziarniom rzemieślniczym na ca­łym świecie, także w Polsce. Bardzo cie­szy nas fakt, że drużyna z Polski płynnie wskoczyła na podium wśród zdecydowa­nej czołówki światowego cukiernictwa. Zdobywcom brązowego medalu jeszcze raz gratulujemy!

Dawid Szulc, Arlekino

 

Oto zwycięskie prace


1. miejsce – Francja (Elie Cazaussus, Christophe Bouret, Benoit Lagache, Jean Ch. Vitte, Yazid Ichemrahen) 2135 pkt

 

 


2. miejsce – Włochy (Bepo Tonon, Stefano Biasini, Luca Mazzotta, Marco Martinelli, Massimo Carnio) 2118 pkt

 

 

FOTOGRAFIE - ŁUKASZ TOPOLEWSKI, CUKIERNIA SOWA

3. miejsce – Polska (Paweł Małecki, Aleksandra Sowa, Mariusz Buritta, Michał Doroszkiewicz, Maciej Pięta) 1939 pkt


 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji