...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Konferencja PFPŻ ZP: Dodatki do żywności

12 marca 2014 r. Polska Federacja Producentów Żywności zaprasza na konferencję "Dodatki do żywności" z udziałem znanych specjalistów, m.in. Joanny Gajdy-Wyrębek z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH oraz prof. Krzysztofa Krygiera z SGGW.

Konferencja odbędzie się w Hotelu Marriott w Warszawie.

Plan konferencji

09.50 - 10.00 OTWARCIE KONFERENCJI

- ANDRZEJ GANTNER, Dyrektor Generalny Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców

10.00- 10.45 WYTYCZNE KOMISJI EUROPEJSKIEJ DOTYCZĄCE DODATKÓW DO ŻYWNOŚCI
- JOANNA GAJDA-WYRĘBEK, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny
• klasyfkacja żywności w załączniku II do rozporządzenia 1333/2008
• żywność o właściwościach barwiących
• aromaty
• enzymy
• wzmacniacze aromatu

10.55-11.40 SUBSTANCJE SłODZĄCE W ŻYWNOŚCI
- JOANNA GAJDA-WYRĘBEK, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny
• warunki stosowania określone w przepisach
• opinie EFSA i prace legislacyjne dotyczące substancji słodzących, w tym nowe dodatki
• najczęstsze obawy konsumentów

11.50 -12:20 AROMATY DYMU WĘDZARNICZEGO
- JOANNA GAJDA-WYRĘBEK, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny
• defnicja
• status prawny
• warunki stosowania
• okresy przejściowe
• wędzenie tradycyjne a stosowanie aromatów dymu wędzarniczego

12.30-12.45 PRZERWA KAWOWA

12.45 - 13.05 DODATKI DO ŻYWNOŚCI W XXI WIEKU
- PROF. KRZYSZTOF KRYGIER, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
• eliminacja dodatków z żywności - czy jest korzystna?
• postrzeganie dodatków przez konsumentów - fakty i mity
• bezpieczeństwo spożycia dodatków z różnych źródeł
• dodatki w nowoczesnych technologiach

13.15 - 13.55 WYBRANE DODATKI DO ŻYWNOŚCI - METODY ANALIZ ORAZ INTERPRETACJA  WYNIKÓW
- HANNA WACHOWSKA, J.S. Hamilton Poland SA
• Stosowane metodyki analityczne
• Omówienie wybranych przykładów

14.00 -14.45 LUNCH

14.45 - 15:15 PRACE KOMISJI EUROPEJSKIEJ  DOTYCZĄCE DODATKÓW DO ŻYWNOŚCI
- JOANNA GAJDA-WYRĘBEK, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny
• zmiany warunków stosowania dodatków do żywności (załącznik ii do rozporządzenia 1333/2008)
• interpretacje (w tym znakowanie)

15.25- 16.35 ZAGROŻENIA PRAWNE I MEDIALNE ZWIĄZANE ZE STOSOWANIEM DODATKÓW DO ŻYWNOŚCI
- MARCIN TOMASIK, Kancelaria Tomasik Jaworski Sp.p.
• obszary zagrożeń prawnych i medialnych: ocena rzeczywistego poziomu ryzyk i konsekwencji prawnych wybranych zachowań
• środki szybkiej reakcji przysługujące przedsiębiorcom w razie wystąpienia zarzutów medialnych pod adresem frmy
• praktyczne wskazówki dotyczące zarządzania sytuacjami kryzysowymi

16:45-17:00 ZAKOŃCZENIE KONFERENCJI

SZCZEGÓŁY l ZAPlSY na www.pfpz.pl
SEKRETARIAT KONFERENCJI: tel. 22 830 70 55, fax: 22 830 70 56

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji