...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Krzysztof i Sylwia Klapec zdobyli Lodziarskie Mistrzostwa Polski 2014

Po 4 latach regularnego startowania w Lodziarskich Mistrzostwach Polski (Expo Sweet) 18 lutego br. Krzysztof Klapec i jego córka Sylwia z Lodziarni Glorioza zdobyli upragnione 1. miejsce. Serca jurorów zdobyli smakiem deseru lodowego i shake’a, który podany był w osobliwej formie menzurek.

Chyba nie było na Forum Mistrzostw człowieka, który by się nie zdziwił na widok menzurek (szklanych fiolek) wypełnionych boskim shakiem made by Lodziarnia Glorioza. Oryginalny sposób podania lodowego koktajlu zaintrygował nawet jurorów.

A tych jurorów trzeba było naprawdę zaskoczyć, w końcu są specjalistami w nietuzinkowych prezentacjach prac konkursowych. Mowa o brązowych medalistach Gelato World Cup 2014, w składzie: Ola Sowa, Paweł Małecki, Mariusz Buritta, Maciej Pięta oraz Michał Doroszkiewicz.

W tym roku – oprócz wytrwałych zawodników z Gliwic – w boksach można było podziwiać dwie załogi pań, mianowicie Edytę Sieroń oraz Katarzynę Ciepielewską z Cukierni HEKA ze Starachowic, a także młodziutki team Mileny Błońskiej i Emilii Kamińskiej z warszawskiej Cukierni Lukrecja. Jedyną męską załogę stanowił duet Bartosza Jarzyny (Cukiernia Jarzyna) i Piotra Pawłowskiego (Pawlo Cafe). Warto dodać, że panowie walczą ostro; rok temu zabrakło im 6 punktów do 3. miejsca w eliminacjach do Gelato World Cup i podobnie jak w tej edycji - Lodziarnia Glorioza wyprzedzała ich w wynikach.

Walka na smaki

Wszystkie ekipy w ciągu zaledwie 3 godzin miały do przygotowania: 4 smaki lodów w kuwetach (waniliowe, czekoladowe, sorbetowe i autorskie), 6 deserów lodowych w pucharkach oraz 6 koktajli (shake). Żeby było ciekawiej, w swoich pracach mieli się podporządkować tematyce "RAZ NA LUDOWO smaki, wzory i tradycja".

W smakach lodów najwięcej wyróżnień zdobył team Edyty Sieroń i Katarzyny Ciepielewskiej z Cukierni HEKA, który wysokie noty dostał za lody czekoladowe, sorbetowe i autorskie. W lodach waniliowych (na bazie lasek z wanilii z Madagaskaru z nutką cytryny) Lodziarnia Glorioza nie miała sobie równych. Szalę zwycięstwa przechyliły jednak punkty za desery lodowe i shake’i.

Wyniki 6. Lodziarskich Mistrzostw Polski 2014

1. miejsce: Lodziarnia Glorioza (Gliwice) – Krzysztof Klapec i Sylwia Klapec
2. miejsce: Cukiernia HEKA (Starachowice) – Katarzyna Ciepielewska i Edyta Sieroń
3. miejsce: Cukiernia Jarzyna (Brwinów), Pawlo Cafe (Stegna) – Bartosz Jarzyna i Piotr Pawłowski

Wszystkim startującym składamy serdeczne gratulacje i życzymy kolejnego udanego startu już za rok - w końcu jest mała szansa, żeby Krzysztof Klapec chciał powtórzyć wynik Uśmiech

 

6. Lodziarskie Mistrzostwa Polski w obiektywie

Milena Błońska i Emilia Kamińska z Cukierni Lukrecja - młode, dobrze zapowiadające się zawodniczki. Oby w przyszłym roku wystartowały ponownie

W boksie Bartosza Jarzyny i Piotra Pawłowskiego panuje synchroniczność i idealny porządek

Finałowy deser lodowy Krzysztofa i Sylwii Klapec (Lodziarnia Glorioza)

Edyta Sieroń i Katarzyna Ciepielewska z Cukierni HEKA ze Starachowic

– Jak się do tego zabrać? Mariusz Buritta, jeden z jurorów, dokładnie zbadał koktajl z Lodziarni Glorioza, serwowany w menzurkach

2. miejsce (od lewej): Edyta Sieroń oraz Katarzyna Ciepielewska z Cukierni HEKA ze Starachowic

3. miejsce: Bartłomiej Jarzyna oraz Piotr Pawłowski - czyli połączone siły Cukierni Jarzyna i Pawlo Cafe

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji