...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Athenaeum – wyjątkowe miejsce szkoleniowe w firmie Comprital S.p.A

Firma Comprital, jeden z czołowych włoskich producentów półproduktów do lodów, od lat prowadzi w swojej siedzibie w Settala kursy doszkalające lodziarzy. Obecnie Comprital całkowicie zmienia Athenaeum, centrum profesjonalnego kształcenia, zarówno architektonicznie, jak i merytorycznie.

Athenaeum, zaprojektowane przez znanego włoskiego architekta Paolo Maldotti, nie tylko zmienia całkowicie swój wygląd, ale również zakres szkoleniowy. Comprital zaprosił do współpracy najwybitniejszych mistrzów z branży lodziarskiej i cukierniczej. Obecnie wśród wykładowców Athenaeum znajdują się tacy profesjonaliści, jak:

Sonia Balacchi – zdobywczyni tytułu Pastry Queen
Filippo Novelli – zwycięzca Coppa del Mondo della Gelateria 2012
Beppo Tonon – specjalista w carvingu ( artystycznym krojeniu owoców)
Lia Milazzo – cake designer
Carmelo Brancato – mistrz cukierniczy
Leonardo Ceschin – mistrz lodziarski, lodziarz w drużynie mistrzów w 2012 r.
Ernst Knam – specjalista w zakresie czekolady, zwycięska drużyna Coppa del Mondo della Gelateria 2012
Pierpaolo Magni – mistrz cukierniczy, dwukrotny mistrz świata w lodach,

Ta lista nie jest zamknięta.

Comprital stawia na ciągły rozwój swoich klientów, dlatego oprócz szkoleń w Athenaeum, firma organizuje liczne kursy w różnych miastach Włoch. Na www.comprital.com/corsi znajduje się pełna lista organizowanych kursów.

– Wielu z wykładowców jest znanych również polskim lodziarzom i cukiernikom. Mamy nadzieję, że część szkoleń uda się zorganizować również dla naszych klientów. Rozpoczęliśmy szkoleniem z przygotowania lodowego sushi, prowadzonym przez Filippo Novelli i zamierzamy rozwijać ten projekt – zapewniła Ewa Krasoń, prezes firmy Arlekino.

W czasie Expo Sweet firma Arlekino gościła na swoim stoisku jednego z mistrzów szkolących w Athenaeum - Filippo Novelli z wyjątkowym pokazem przygotowania lodowego sushi (ot. Serwis prasowy firmy Arlekino/Comprital)

ot. Serwis prasowy firmy Arlekino/Comprital

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji