...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Agnieszka Strzelecka – mistrzynią tortów okolicznościowych

Agnieszka Strzelecka – właścicielka „Krainy Ciast i Tortów” z Hrubieszowa – po raz pierwszy wystartowała w konkursie Wystawa tortów okolicznościowych i od razu zgarnęła najwyższe noty. Jej tort inspirowany ludowym strojem rodem z Lubelszczyzny zdobył 1. miejsce, odstawiając nawet prace wzorowane na kreacjach projektantów.

– Wszystkie torty były piękne – powiedziała Agnieszka Strzelecka, właścicielka Cukierni "Kraina Ciast i Tortów", która nadal nie kryje zaskoczenia, że jej tort zdeklasował konkurencję Wystawy tortów okolicznościowych Expo Sweet 2014.

W tej edycji konkursu w szranki stanęło 17 profesjonalistów, czyli właścicieli bądź pracowników cukierni, piekarni i restauracji z całej Polski, a także jedna reprezentantka z Czech. Wśród znanych polskich cukierni pojawiły się takie tuzy, jak T.Deker Patissier & Chocolatier czy Cukiernia Kachlicki. Między zwiedzającymi szeptano, że zawodniczki Mistrza Tomasza Dekera wzorowały się na kreacjach wypożyczonych od polskich projektantów mody. Faktycznie, Magdalena Juszczakiewicz-Kowalska stworzyła słodką kopię sukni Gosi Baczyńskiej, natomiast Katarzyna Toporowska odtworzyła w masie cukrowej oniryczną ślubną kreację zaprojektowaną przez Macieja Zienia.

Sukienka Gosi Baczyńskiej zainspirowała Magdalenę Juszczakiewicz-Kowalską z T.Deker Patissier & Chocolatier

Suknia ślubna Macieja Zienia i jej słodka wersja wykonana przez Katarzynę Toporowską (T.Deker Patissier & Chocolatier)

Pani Agnieszka nie kierowała się modą polską, tylko tradycją. – Spodziewałam się, że w konkursie może być dużo sukien ślubnych czy karnawałowych. Pomysł stroju ludowego podsunęła mi znajoma, a oryginalny ubiór ze wsi Ślipcze (przyp. red. na Lubelszczyźnie) przywiozła moja pracownica, która należała do Koła Gospodyń Wiejskich – opowiada ze śmiechem Pani Agnieszka.

Żywe kolory to nie jedyny atut zwycięskiej pracy. Wprawne oko dostrzeże, że wzór imitujący hafty został wykonany lukrem królewskim, co wymagało wprawnej ręki, dużej precyzji i cierpliwości. W niektóre "hafty" wpleciono jadalne cekiny. Czerwone korale powstały z izomaltu, a kwiaty na wianek Pani Agnieszka zrobiła z masy cukrowej, bez zastosowania drucików.

Nie lada zadanie stanęło przed jurorami tegorocznej edycji konkursu, ponieważ większość prac zachwycała. Małgorzata Weber, Iga Sarzyńska (zwyciężczyni konkursu Wystawa z 2013 r.), Sebastian Szmyd, Maija Kaire oraz Marta Truskolawska musieli ocenić zarówno wygląd, estetykę, dobór kolorów, jak i zastosowane techniki, oryginalność formy oraz nawiązanie do tematu.

 

Wyniki Konkursu Wystawa tortów okolicznościwoych Expo Sweet 2014

1. miejsce – Agnieszka Strzelecka, Kraina Ciast i Tortów – 4245
2. miejsce – Ernest Babiuch, Cukiernia Babiuch – 4045
3. miejsce – Agnieszka Gajdanowicz, Pracownia Tortów Artystycznych "Tort Agnieszki" –  3955
4. miejsce –  Katarzyna Toporowska, T.Deker Patissier & Chocolatier s.c. – 3810

Wyróżnienie przyznano Aleksandrze Wasilewicz z Cukierni "Sosenka" za "olimpijski" tort.


Zwycięskie torty

Cukierniczy majstersztyk w wykonaniu właścicielki Cukierni "Kraina Ciast i Tortów" z Hrubieszowa, która inpirację znalazła w lokalnej tradycji

Agnieszka Strzelecka i jej najwierniejsi fani: mąż i synowie :)

Orientalny tort Ernesta Babiucha zajął 2. miejsce w konkursie

Tort inspirowany letnią sukienką Agnieszki Gajdanowicz wskoczył na ostatnie medalowe miejsce podium
 

(wyróżnienie) Aleksandra Wasilewicz z Cukierni "Sosenka" przygotowała tort, który świetnie korespondował z Olimpiadą w Soczi

 

 

Pozostałe prace konkursowe

Idealnie odwzorowaną sukienę wykonała Magdalena Komorowska z Cukierni Tadeusza Czernisa

Tort Ewy Drzewickiej z Restauracji "Jontek" Robert Majewski

Propozycja tortu Natalii Chwojnickiej

Kolejny akcent folklorystyczny - z Cukierni Jana Kachlickiego

Praca Przemysława Szwarca Piekarni-Ciastkarni M.P. Walenciak

Tort Justyny Andryszak z Cukierni "Delicje"

Tort i suknia prosto z Czech, czyli jedyna zagraniczna praca na wystawie. Autorką tortu jest Marta Maršalová z firmy Dortisimo

Projekt: Katarzyna Jarzynka z firmy PPH Kazimierz Zieliński

Mężczyzna dopasowany do sukienki? :) Tak, przynajmniej według Moniki Siewiert

To cudo wyszło z Mistrzowskiej Pracowni Słodkie Dekoracje, a dokładnie spod rąk Edyty Sieroń

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji