...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Anna Krawczyk i Weronika Stimma – mistrzowski duet uczennic z Bydgoszczy

Zaledwie 3 punktami Anna Krawczyk i Weronika Stimma, uczennice Zasadniczej Szkoły Spożywczej w Bydgoszczy, zwyciężyły w IV Mistrzostwach Polski Uczniów Szkół Cukierniczych 2014, które odbyły się 20 lutego br. Warto dodać, że dziewczyny szkoliły się w bydgoskiej pracowni Cukierni Sowa.

Na początku warto podkreślić, że ta edycja mistrzostw była szczególna. Ze względu na bardzo duże zainteresowanie i wysoki, wyrównany poziom prac „eliminacyjnych” organizatorzy w grudniu 2013 r. zdecydowali się powiększyć grono uczestników do 16 zespołów (do tej pory w mistrzostwach startowało 12 szkół).

Tegoroczny temat konkursu „RAZ NA LUDOWO – smaki, wzory i tradycja” pokazał, ile pomysłowości i umiejętności kryje się w uczniach  szkół cukierniczych, a ile młodych talentów czeka na odkrycie. Każdy zespół musiał przygotować tort okolicznościowy o dowolnej wielkości i kształcie oraz 6 deserów na talerzu, nawiązujące do tematu przewodniego mistrzostw.

Tort "Wesele Kujawskie" zwycięskiego zespołu Ani Krawczyk i Weroniki Stimma (ZSS Bydgoszcz)

Prezentacja pracy Mateusza Jurzec i Michała Palarczyka (2. miejsce)

Rozentuzjazmowany tłum kibicował na ludowo...

W tym roku skład sędziowski tworzyli: Paweł Mieszała (przewodniczący jury), prezes Stowarzyszenia Cukierników Karmelarzy i Lodziarstwa Leszek Truskolawski, Grażyna Uścińska, Mariusz Nowicki oraz Robert Główka. Polscy mistrzowie cukiernictwa i restauratorka skrupulatnie oceniali prace pod kątem: kreatywności i estetyki prezentacji, dekoracji i zastosowanych technik, nawiązania do tematu, kompozycji smakowej, struktury oraz złożoności kompozycji. W ocenę wliczana była również organizacja i czystość pracy w boksie. Na koniec każdy zespół musiał krótko omówić swoją pracę i techniki, jakie zastosował.

Część składu sędziowskiego 4. edycji Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych 2014

Nie bez trudu sędziowie wyłonili pierwszą trójkę, o czym świadczą małe różnice w czołówce. Między pierwszym a drugim miejscem zaważyła różnica zaledwie trzech punktów.

1. miejsce – Anna Krawczyk i Weronika Stimma, Zespół Szkół Spożywczych w Bydgoszczy (489 pkt)
2. miejsce Mateusz Jurzec i Michał Palarczyk, Zespół Szkół im. W. Witosa w Suchej Beskidzkiej (486 pkt)
3. miejsce – Agata Tkaczyk i Karolina Gołębiewska
, Zespół Szkół Gastronomicznych w Warszawie (483 pkt).

fot. ExpoSweet/M.Gmitruk

Finaliści otrzymali pamiątkowe puchary i dyplomy, a także zastrzyk gotówki na wyposażenie pracowni technologicznej w szkole: za pierwsze miejsce dostały 5500 zł, drugie miejsce ‒ 3300 zł, trzecie ‒ 2200 zł.

Wszystkim uczestnikom gratulujemy pomysłowości i umiejętności!

 

IV Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych Expo Sweet 2014 w obiektywie

Krakowskiej panny strój - tak nazywał się tort Joanny Habas i Grzegorza Fica (Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Krakowie)

Imponujący tort Pauliny Zielińskiej i Małgosi Wiącek z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy

Posag Jagny - interpretacja tematu "Raz na ludowo" przez Anitę Borkowicz i Piotra Trzaśniewskiego z Zespołu Szkół Spożyczych i Hotelarskich w Radomiu

W ferworze walki - załoga z Zabrza: Kamil Zdziebłowski oraz Sonia Chluba (w tle) z Zespołu Szkół Spożywczych

Zespół z Zabrza postawił na śląskie smaki: deser Szpajza cytrynowa oraz Dorta (tort) Raz na ludowo

Deser "Szpajza cytrynowa po naszemu" fot. ExpoSweet/M.Gmitruk

Dziewczyny z Rzemieślniczej Zasadniczej Szkoły Zawodowej z Zamościa

Duet z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. E. Pijanowskiego z Warszawy wystartowały w Mistrzostwach po raz drugi. Tym razem dziewczyny zajęły 3. miejsce

fot. ExpoSweet/M.Gmitruk

 

 

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji