...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

III Zespołowe Mistrzostwa Młodych Cukierników i Piekarzy SweetTARGi 2014

Młodość, pasja i rock and roll! Tak najkrócej można podsumować tegoroczną edycję konfrontacji adeptów sztuki cukierniczej i piekarskiej na targach branżowych SweetTARGi 2014.

Ideą Zespołowych Mistrzostw Młodych Cukierników i Piekarzy jest otwartość i ogólna dostępność oraz współpraca przeciwstawiona rywalizacji. Pogodna i życzliwa atmosfera oraz dowolność w wyborze tematu i formy pracy to atuty odróżniające organizowane przez MAMZ konkursy od podobnych imprez. W III Mistrzostwach Młodych Cukierników i Piekarzy wzięło udział 30 uczniów z Tarnowskich Gór, Zabrza, Lublina, Krakowa, Rybnika, Rydułtów, Żor i Jastrzębia-Zdroju. Podczas dwóch dni zmagań swój talent i umiejętności zaprezentowało 15 dwuosobowych zespołów młodych cukierników i piekarzy. Rodzynkiem wśród występujących była Teresa Trzaskalik, absolwentka MAMZ, która prowadziła autorskie pokazy karmelarstwa oraz sugarcraftingu.

Tort przygotowany przez Teresę Trzaskalik, młodą, świetnie zapowiadającą się mistrzynię cukiernictwa :)

Ewenementem tegorocznej edycji Mistrzostw była również omal 100% zgodność członków komisji oceniającej co do wyboru wyróżnionych prac. 


W kategorii Piekarz za najlepszą organizację pracy, technikę wykonania, temat i efekt końcowy wyróżniono następujące zespoły:


1. miejsce: Karolina Mendel, Sebastian Mastalerz – reprezentacja Zasadniczej Szkoły Zawodowej nr 15 w Lublinie
Temat dzieła: Kompozycja przestrzenna z ciasta martwego inspirowana pracami Wiesława Kuci


2. miejsce: Aleksandra Próchnicka, Julita Juszczyk – reprezentacja OHP w Rybniku
Temat dzieła: Wiatrak, kompozycja przestrzenna z ciasta piernikowego.

(od lewej) Aleksandra Próchnicka z Julitą Juszczyk z opiekunem OHP Katarzyną Piełką (fot. Szymon Konkol)


3. miejsce: Konrad Cieśnielewski, Grzegorz Krzemecki – reprezentacja Zespołu Szkół Spożywczych w Zabrzu
Temat dzieła: Chleb okolicznościowy dekorowany ornamentami roślinnymi z ciasta martwego

fot. Szymon Konkol

W kategorii Cukiernik za najlepszą organizację pracy, technikę wykonania, temat i efekt końcowy wyróżniono następujące zespoły:

 

1. miejsce: Kinga Szulik, Agata Wuzik – zespół honorowo reprezentujący MAMZ i firmę Savpol

Temat dzieła: "Cylinder Szalonego Kapelusznika", kompozycja przestrzenna wykonana na bazie ciasta biszkoptowego dekorowana kremami i masami plastycznymi.



2. miejsce: Agnieszka Sokół, Dawid Rodzik – zespół reprezentujący Cukiernię Lodziarnię Melba (Krzeszowice)
Tort trzypiętrowy wykończony masami plastycznymi i udekorowany ornamentem kwiatowym 

fot. Szymon Konkol


3. miejsce: Klaudia Kolano, Mateusz Puzyno – zespół reprezentował Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Żorach oraz firmę Baker.
Temat dzieła: Skrzypce Stradivariusa, praca wykonana z przekładanych kremem blatów biszkoptowych wykończona cukrem plastycznym.

Przyznano również nagrodę specjalną dla Teresy Trzaskalik za prowadzone podczas dwóch dni autorskie pokazy karmelarstwa i sugarcraftingu.

Młodym Mistrzom gratulujemy kreatywności!

 

źródło: MAMZ
fot. Mistrz Branży

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji