...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Mistrz Branży organizuje cykl szkoleń "Znakowanie żywności"

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do udziału w organizowanych przez nas szkoleniach dot. znakowania żywności. Szkolenia będą prowadzone przez specjalistę ds. bezpieczeństwa i znakowania żywności Wiolettę Bogusz-Kaliś. Zapraszamy do skorzystania z atrakcyjnych cen, obowiązujących przy zgłoszeniu i wpłacie w 1 terminie!

Szkolenie odbędzie się na ul. Klimczoka 6 (boczna Gliwickiej) w Katowicach.
Pierwsze szkolenie rozpocznie się  o godzinie 10.00 i potrwa do około godziny 15.00.

Trener – Wioletta Bogusz-Kaliś. Posiada kilkuletnie doświadczenie w pracy w firmie JARS Sp. z o.o. na stanowisku specjalisty ds. bezpieczeństwa żywności, gdzie prowadziła szkolenia m.in. z zakresu znakowania żywności, weryfikowała etykiety oraz tworzyła specyfikacje dla produktów spożywczych. Wykładała prawo żywnościowe na studiach podyplomowych na Uniwersytecie Warszawskim oraz prowadziła prelekcja na wielu konferencjach. To również autor ok. 40 publikacji poruszających zagadnienia prawa żywnościowego, w tym właściwego znakowania środków spożywczych oraz kosmetyków m.in. w Mistrz Branży, Przemysł Spożywczy, Przemysł Fermentacyjny Owocowo-Warzywny, Magazyn Przemysłu Mięsnego, Świat Przemysłu Kosmetycznego. Absolwentka Warszawskiej SGGW, kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka o specjalności dietetyka.

Szkolenie 1: 23 kwietnia 2014r. Katowice
Opracowanie etykiety zgodnej z wymaganiami nowego rozporządzenia nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności – szkolenie dla branży piekarniczo-cukierniczej

Program szkolenia
1. Najważniejsze zmiany w znakowaniu, które wprowadza nowe rozporządzenie
2. Omówienie danych wymaganych na etykiecie, tj. ustalanie nazwy, wykaz składników, w tym składniki alergenne, substancje dodatkowe, ilościowa zawartość składników, kategorie składników oraz pozostałe, jak: data minimalnej trwałości, dane producenta, kraj lub miejsce pochodzenia
3. Nowe zasady znakowania wartością odżywczą
4. Zmiana krajowego rozporządzenia w sprawie znakowania środków spożywczych
5. Przykłady etykiet poprawnie i błędnie oznakowanych

Pierwszy termin płatności: do 8 kwietnia br.
Drugi terin płatności: do 16 kwietnia br.


Szkolenie 2: 6 maja 2014 r. Katowice
Znakowanie żywności nieopakowanej – szkolenie dla piekarni, cukierni, lodziarni

Program szkolenia
1. Udostępnianie informacji o alergenach w przypadku żywności nieopakowanej
2. W jaki sposób przekazać informacje o alergenach?
3. Wymogi znakowania żywności nieopakowanej – przepisy krajowe
4. Zasady podawanie informacji o składzie produktu, w tym o składnikach alergennych
    i substancjach dodatkowych
5. Pytania i dyskusje

Pierwszy termin płatności: do 14 kwietnia br.
Drugi termin płatności: do 29 kwietnia br.


Szkolenie 3: 15 maja 2014 r. Katowice
Opracowanie tabeli wartości odżywczej na etykietę

Program szkolenia
1. Nowe zasady znakowania żywności wartością odżywczą
2. Informacje obowiązkowe oraz dobrowolne
3. Zbieranie informacji o zawartości składników odżywczych w produkcie
4. Obliczanie wartości energetycznej
5. Opracowanie tabeli wartości odżywczej
6. Zaokrąglanie wartości liczbowych w tabeli – przewodnik KE
7. Przykłady oznakowania obowiązkową i dobrowolną wartością odżywczą

Pierwszy termin płatności: do 25 kwietnia br.
Drugi termin płatności: do 9 maja br.


Koszty
1 szkolenie wraz z lunchem i kawą

  • 300 zł netto/1 os. przy zgłoszeniu w 1. terminie
  • 400 zł netto /1 os. przy zgłoszeniu w 2. terminie


RABATY dotyczą osób lub firm, które zgłoszą się i opłacą szkolenie w pierwszym terminie,
oraz dla aktualnych prenumeratorów czasopisma „Mistrz Branży” (wersja papierowa):

  •  Zgłoszenie dla 1 osoby 250 zł netto
  •  Zgłoszenie dwóch osób z tej samej firmy – 500 zł
  •  Zgłoszenie trzech osób – 700 zł, za każdą następną osobę 200 zł

Zakup cyklu szkoleń (3 szkolenia): 700 zł netto za 1 os.

 

Weź udział w szkoleniu i zyskaj – Każdy z uczestników szkolenia może wygrać jeden z zestawów blach wypiekowych, które ufundował nasz Partner Strategiczny, firma MAGOREX.

1. Komplet 10 sztuk perforowanych blach wypiekowych z profesjonalną powłoką nieprzywieralną

Wartość nagrody: 550 zł netto / komplet

Komplet 10 szt. blach wypiekowych ze specjalną powłoką non-stick opracowaną dla przemysłu cukierniczego i piekarskiego. Blacha wypiekowa wykonana z aluminium. Wymiary 60 x 40 cm. 4 ranty pod kątem 45º i wysokości 1 cm. Grubość blachy 1,5 mm. Perforacja - otwory o średnicy 3 mm. Powłoka polimerowa o grubości 30 mikronów, Temperatura pracy ciągłej 260ºC.

 

 

2. Komplet 10 sztuk energooszczędnych blach wypiekowych ALUsteel!

Jeden z uczestników szkolenia otrzyma komplet wysokiej jakości blach o wartości 250 zł netto. Nagrodę ufundował nasz Partner Strategiczny, firma MAGOREX. Blachy wypiekowe ALUsteel są zrobione ze stali dwustronnie powlekanej aluminium, energooszczędne, skutecznie skracają czas wypieku. Blacha lita (pełna). Wymiary 60 x 40 cm. 4 ranty pod kątem 45º i wysokości 1 cm. Grubość blachy 0,75 mm.

 

Więcej informacji na temat szkoleń
M: +48 881 610 660
T: +48 32 729 96 80
prenumerata@MistrzBranzy.pl

Osoby zainteresowane rezerwacją i opłaceniem szkolenia prosimy o ściągnięcie, wypełnienie i odesłanie poniżej zamieszczonego formularza PDF.

Naszym Partnerem są SweetTARGi

 

Uwaga! Organizujemy również cykl szkoleń w Warszawie. Więcej informacji tutaj

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji