Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do udziału w organizowanych przez nas szkoleniach dot. znakowania żywności. Szkolenia będą prowadzone przez specjalistę ds. bezpieczeństwa i znakowania żywności Wiolettę Bogusz-Kaliś. Zapraszamy do skorzystania z atrakcyjnych cen, obowiązujących przy zgłoszeniu i wpłacie w 1 terminie!
Podobne artykuły
Dlaczego i z czego warto się szkolićZapraszamy na webinarium CSB-System!Słodka konferencja nr 3 - online i bezpłatnie!Szkolenie odbędzie się na ul. Klimczoka 6 (boczna Gliwickiej) w Katowicach.
Pierwsze szkolenie rozpocznie się o godzinie 10.00 i potrwa do około godziny 15.00.
Trener – Wioletta Bogusz-Kaliś. Posiada kilkuletnie doświadczenie w pracy w firmie JARS Sp. z o.o. na stanowisku specjalisty ds. bezpieczeństwa żywności, gdzie prowadziła szkolenia m.in. z zakresu znakowania żywności, weryfikowała etykiety oraz tworzyła specyfikacje dla produktów spożywczych. Wykładała prawo żywnościowe na studiach podyplomowych na Uniwersytecie Warszawskim oraz prowadziła prelekcja na wielu konferencjach. To również autor ok. 40 publikacji poruszających zagadnienia prawa żywnościowego, w tym właściwego znakowania środków spożywczych oraz kosmetyków m.in. w Mistrz Branży, Przemysł Spożywczy, Przemysł Fermentacyjny Owocowo-Warzywny, Magazyn Przemysłu Mięsnego, Świat Przemysłu Kosmetycznego. Absolwentka Warszawskiej SGGW, kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka o specjalności dietetyka.
Szkolenie 1: 23 kwietnia 2014r. Katowice
Opracowanie etykiety zgodnej z wymaganiami nowego rozporządzenia nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności – szkolenie dla branży piekarniczo-cukierniczej
Program szkolenia
1. Najważniejsze zmiany w znakowaniu, które wprowadza nowe rozporządzenie
2. Omówienie danych wymaganych na etykiecie, tj. ustalanie nazwy, wykaz składników, w tym składniki alergenne, substancje dodatkowe, ilościowa zawartość składników, kategorie składników oraz pozostałe, jak: data minimalnej trwałości, dane producenta, kraj lub miejsce pochodzenia
3. Nowe zasady znakowania wartością odżywczą
4. Zmiana krajowego rozporządzenia w sprawie znakowania środków spożywczych
5. Przykłady etykiet poprawnie i błędnie oznakowanych
Pierwszy termin płatności: do 8 kwietnia br.
Drugi terin płatności: do 16 kwietnia br.
Szkolenie 2: 6 maja 2014 r. Katowice
Znakowanie żywności nieopakowanej – szkolenie dla piekarni, cukierni, lodziarni
Program szkolenia
1. Udostępnianie informacji o alergenach w przypadku żywności nieopakowanej
2. W jaki sposób przekazać informacje o alergenach?
3. Wymogi znakowania żywności nieopakowanej – przepisy krajowe
4. Zasady podawanie informacji o składzie produktu, w tym o składnikach alergennych
i substancjach dodatkowych
5. Pytania i dyskusje
Pierwszy termin płatności: do 14 kwietnia br.
Drugi termin płatności: do 29 kwietnia br.
Szkolenie 3: 15 maja 2014 r. Katowice
Opracowanie tabeli wartości odżywczej na etykietę
Program szkolenia
1. Nowe zasady znakowania żywności wartością odżywczą
2. Informacje obowiązkowe oraz dobrowolne
3. Zbieranie informacji o zawartości składników odżywczych w produkcie
4. Obliczanie wartości energetycznej
5. Opracowanie tabeli wartości odżywczej
6. Zaokrąglanie wartości liczbowych w tabeli – przewodnik KE
7. Przykłady oznakowania obowiązkową i dobrowolną wartością odżywczą
Pierwszy termin płatności: do 25 kwietnia br.
Drugi termin płatności: do 9 maja br.
Koszty
1 szkolenie wraz z lunchem i kawą
- 300 zł netto/1 os. przy zgłoszeniu w 1. terminie
- 400 zł netto /1 os. przy zgłoszeniu w 2. terminie
RABATY dotyczą osób lub firm, które zgłoszą się i opłacą szkolenie w pierwszym terminie,
oraz dla aktualnych prenumeratorów czasopisma „Mistrz Branży” (wersja papierowa):
- Zgłoszenie dla 1 osoby 250 zł netto
- Zgłoszenie dwóch osób z tej samej firmy – 500 zł
- Zgłoszenie trzech osób – 700 zł, za każdą następną osobę 200 zł
Zakup cyklu szkoleń (3 szkolenia): 700 zł netto za 1 os.
Weź udział w szkoleniu i zyskaj – Każdy z uczestników szkolenia może wygrać jeden z zestawów blach wypiekowych, które ufundował nasz Partner Strategiczny, firma MAGOREX.
1. Komplet 10 sztuk perforowanych blach wypiekowych z profesjonalną powłoką nieprzywieralną
Wartość nagrody: 550 zł netto / komplet
Komplet 10 szt. blach wypiekowych ze specjalną powłoką non-stick opracowaną dla przemysłu cukierniczego i piekarskiego. Blacha wypiekowa wykonana z aluminium. Wymiary 60 x 40 cm. 4 ranty pod kątem 45º i wysokości 1 cm. Grubość blachy 1,5 mm. Perforacja - otwory o średnicy 3 mm. Powłoka polimerowa o grubości 30 mikronów, Temperatura pracy ciągłej 260ºC.
2. Komplet 10 sztuk energooszczędnych blach wypiekowych ALUsteel!
Jeden z uczestników szkolenia otrzyma komplet wysokiej jakości blach o wartości 250 zł netto. Nagrodę ufundował nasz Partner Strategiczny, firma MAGOREX. Blachy wypiekowe ALUsteel są zrobione ze stali dwustronnie powlekanej aluminium, energooszczędne, skutecznie skracają czas wypieku. Blacha lita (pełna). Wymiary 60 x 40 cm. 4 ranty pod kątem 45º i wysokości 1 cm. Grubość blachy 0,75 mm.
Więcej informacji na temat szkoleń
M: +48 881 610 660
T: +48 32 729 96 80
prenumerata@MistrzBranzy.pl
Osoby zainteresowane rezerwacją i opłaceniem szkolenia prosimy o ściągnięcie, wypełnienie i odesłanie poniżej zamieszczonego formularza PDF.
Naszym Partnerem są SweetTARGi
Uwaga! Organizujemy również cykl szkoleń w Warszawie. Więcej informacji tutaj