...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Plus Sp. z o.o., materiał promocyjny

Pascha Wielkanocna

autor: Plus

Receptura na 3 formy w kształcie jajka o wysokości ok. 16 cm.

Mus biały Pascha

Składniki:
200g mleko 3,2% Mlekovita
60g żółtka Eipro
350g czekolada biała R2241NV Velvet Callebaut
20g żelatyna namoczona
300g twaróg sernikowy Kalisz
300g śmietanka 34% Mlekovita
Opcjonalnie – 300g bakalii

Wykonanie:
Ubić śmietankę, podgrzać mleko i zahartować żółtka, zalać czekoladę, wymieszać
z namoczoną żelatyną. Do czekolady dodać twaróg, bakalie, na dwa razy dodać śmietankę.


Cremeaux mleczne

Składniki:
180g czekolada mleczna Java Origin Callebaut
100g mleko Mlekovita
40g żółtko Eipro
60g masło
20g likier

Wykonanie:
Zagotować mleko. Zahartować żółtko. Doprowadzić do pasteryzacji. Przesiać. Zalać czekoladę. Gdy temperatura ganache'u spadnie do 32-35°C, zblendować z masłem w temperaturze pokojowej oraz wybranym alkoholem.

Wytrawny Brownie

Składniki:
300g masło
120g cukier
225g czekolada deserowa 80-20-44NV Powerfull Callebaut
240g jaja Eipro
120g cukier do ubicia z jajkami
150g mąka
240g orzechy (opcjonalnie – wiśnia, malina, zioła, anyż)

Wykonanie:
Połączyć rozpuszczoną czekoladę, masło i cukier. Osobno ubić jaja z cukrem. Pieczemy 12min. w temp.1800C.
Dekoracje (kurka i jajka wielkanocne wykonane z czekolady Callebaut)
 
Receptura na 3 formy w kształcie jajka o wysokości ok 16cm


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Plus Sp. z o.o. Hurtownia dodatków piekarniczych i cukierniczych

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji