...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Nowy konkurs dla cukierników – Trendy Chocolate Chef

25 kwietnia br. w Hotelu Słoneczny Młyn, obok trzeciej edycji Trendy Chef, odbędzie się 1. edycja konkursu dla cukierników: Trendy Chocolate Chef. Zwycięzca będzie nominowany do Krajowych Eliminacji World Chocolate Masters 2015.

Organizatorem konkursu jest Barry Callebaut Polska – przy wsparciu Akademii Czekolady Callebaut, Hotelu „Słoneczny Młyn" oraz Cukierni Sowa. Celem nowej inicjatywy jest odkrywanie, poznawanie i promowanie młodych talentów oraz nowych osobowości cukierniczych. Konkurs ma również wskazywać nowe pomysły smakowe, techniczne, design w połączeniu z nowoczesną i aktualną estetyką potraw, a tym samym inspirować i przyczyniać się do rozwoju nowoczesnej kuchni.

Uczestnicy

Sześć dwuosobowych zespołów stanie do walki, a zwycięzca otrzyma nominację do Krajowych Eliminacji World Chocolate Masters 2015. W konkursie mogą wziąć udział cukiernicy oraz kucharze pracujący w restauracjach i cukierniach w Polsce i za granicą. Zespołem dowodzi Chef – cukiernik lub kucharz profesjonalista posiadający dowolny stopień w hierarchii zawodowej. Będzie odpowiedzialny za organizację pracy, przygotowanie stanowiska pracy, smak, estetykę i sposób podania pracy. Musi wykazać się wysokimi umiejętnościami technicznymi i kreatywnością. Pomagać mu będzie Demi Chef, posiadający dowolny stopień w hierarchii zawodowej. Oceniany będzie za pracę i pomoc oraz umiejętności serwowania dań według zaplanowanych działań przez Chefa.

Konkursowe menu

Przystawka, deser na talerzu oraz napój czekoladowy serwowany na ciepło lub zimno - taki zestaw prac konkursowych trzeba będzie przygotować w ciągu zaledwie 120 minut. Wszystkie prace konkursowe będą oceniane pod względem smaku, prezentacji, konsystencji i estetyki (odpowiadającej najnowszym trendom), techniki, awangardy, trudności oraz od strony praktycznej ich przygotowania.

W przystawce obowiązkowym składnikiem będzie halibut. Oprócz ryby uczestnicy mają obowiązek wykorzystać w przystawce minimum 3 spośród 6 produktów marki Callebaut: masło kakaowe Mycryo®, 100% pasta orzechowa Callebaut® PNP, Nibsy Callebaut®, ciemna czekolada Callebaut® Origin Grenade, proszek kakaowy Callebaut® CP, orzech pistacji.

W deserze na talerzu głównym składnikiem będzie czekolada. Ważne jest, aby deser spełniał warunki deseru restauracyjnego, czyli mógł być przygotowany i serwowany przez kucharzy oraz swobodnie dostarczony do gości przez obsługę. Produkty czekoladowe do deseru dostarczy organizator konkursu w ilości zgłoszonej w formularzu zgłoszeniowym. Będą to: ciemna czekolada Callebaut® Finest Belgian Chocolate 811NV (do pobrania z temperówki do czekolady), mleczna czekolada Callebaut® Finest Belgian Chocolate 823NV (do pobrania z temperówki do czekolady),
biała czekolada Callebaut® Finest Belgian Chocolate CW2NV, ciemna czekolada Callebaut® Powerful, masło kakaowe Mycryo®, ciemna czekolada Madagascar Origin Callebaut®, Crispy Nib Mix, folie karotenowe IBC.

Napój czekoladowy to ostatni autorski pomysł zawodników, do serwowania na gorąco lub na zimno. W tym przypadku będzie można skorzystać z ciemnej czekolady Callebaut® Finest Belgian Chocolate 811NV, ciemnej czekolady Callebaut® Powerful, mlecznej czekolady Callebaut® Finest Belgian Chocolate 823NV, białej czekolady Callebaut® Finest Belgian  Chocolate CW2NV, masła kakaowego Mycryo®, ciemnej czekolady Madagascar Origine Callebaut®, Crispy Nib Mix.

Regulamin Trendy Chocolate Chef

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji