...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Savpol, materiał promocyjny

Smaki Świata – kolejne szkolenia w Centrum Szkoleniowym Savpol

W Centrum Szkoleniowym Savpol w dniach 19-22.05.2014 odbył się cykl szkoleń zorganizowanych wspólnie przez Savpol oraz Fabbri. Warsztaty poprowadził Domenico Costanza – Mistrz Cukiernictwa i Międzynarodowy Technolog Fabbri.

Szkolenia trwały cztery dni, dwa pierwsze były dedykowane dla branży gastronomicznej,  dwa kolejne kierowane do cukierników. Motywem przewodnim obu warsztatów było przedstawienie uczestnikom różnorodnego zastosowania produktów Fabbri, które coraz częściej stosuje nie tylko w lodziarstwie, ale także w cukiernictwie czy gastronomii, tworząc przy tym proste a zarazem bardzo wysublimowane desery.

Podczas warsztatów dla branży gastronomicznej przyrządzano m.in. Krem Angielski, Krem Brule, Panna Cotta z Mascarpone oraz Karmelizowaną Figą, Semifreddo, Ciasteczka Wiedeńskie, Ciasteczka Migdałowe czy Tiramisu. Cukiernicy przygotowywali m.in. Tort Amore Mio, Tort Mascarpone z Figami i Orzechami Włoskimi, Tort Bananowo-Czekoladowy, Tort Linz, Tiramisu.

Domenico starał się przekazać  swoje artystyczne spojrzenie na cukiernictwo, pasję i zamiłowanie do  przygotowywania deserów, a także pokazał jak w prosty sposób urozmaicić znane cukiernikom, szefom kuchni desery, i podnieść je do jakości premium.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział w szkoleniach. Mamy nadzieję, że Domenico zainspirował Państwa nowymi pomysłami, które wykorzystają Państwo w swojej codziennej pracy.

Serdecznie zapraszamy wszystkich do udziału w kolejnych szkoleniach.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji