...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Niezawodne powłoki teflonowe

Zaostrzone normy w zakresie higieny w piekarni i cukierni spowodował wzrost zastosowania powłok fluoropolimerowych, a zwłaszcza teflonowych. Można nimi powlekać zarówno nowe, jak i regenerowane elementy urządzeń szeroko stosowanych w naszej branży.

     
 

Artukuł pochodzi z marcowego wydania magazynu Mistrz Branży

 

Zamów numery archiwalne w wersji PDF: prenumerata@MistrzBranzy.pl

 

 

Powłoki fluoropolimerowe wyróżniają się takimi właściwościami, jak nieprzylepność, odporność na działanie wysokich i ekstremalnie niskich temperatur oraz odporność na działanie czynników korozyjnych. Dlatego też obróbka powierzchniowa przy pomocy teflonu prowadzi do istotnych oszczędności oraz poprawy jakości wyrobu końcowego.

Teflon - zastosowanie

Nieprzylepne powłoki teflonowe są wykorzystywane głównie przy obróbce powierzchniowej form oraz blach do pieczenia. Powłoki teflonowe znalazły tu uznanie, ponieważ pozwalają na wyeliminowanie problemów technicznych związanych z przypiekaniem się wyrobu do powierzchni blach i form. Ostatecznym efektem jest łatwe czyszczenie oraz obniżenie zapotrzebowania bądź całkowita eliminacja stosowania olejów.
Poza formami i blachami piekarskimi powłoki teflonowe nakładane są także na powierzchnie zakładanych żaluzji, lejów zasypowych, przenośników ślimakowych, matryc, wałków, segmentów prowadzących, noży do porcjowania chleba, patelni i płyt do pieczenia.
Porównując teflonowe i silikonowe powłoki, można stwierdzić, że powłoki teflonowe wykazują wyraźnie dłuższą żywotność. Według firmy DuPont, będącej właścicielem znaku towarowego Teflon® i producentem tego materiału, powłoki zTeflon®w pełni zachowują funkcjonalne właściwości jeszcze po 2500-4000 cykli pieczenia. W przypadku powłok silikonowych dochodzi do obniżenia właściwości funkcjonalnych już po 350-400 cyklach pieczenia.

Ekspert w nakładaniu powłok teflonowych

Firma Technocoat od wielu lat zajmuje się nakładaniem powłok teflonowych na nowych i regenerowanych elementach dla przemysłu piekarniczego i cukierniczego. Aplikujemy również powłoki fluoropolimerowe na bazie PTFE, FEP, ETFE, PFA, znane pod markami handlowymi: Teflon®, Rilsan®, Xylan®, Dykor®, Halar®.
Produkcyjne know-how oparte na 25-letnim doświadczeniu w tej dziedzinie zapewnia wysoką jakość naszych powłok, które posiadają wszystkie opisane wyżej właściwości. Zapewniamy Państwu także indywidualne doradztwo techniczne i profesjonalne rozwiązanie problemów technologicznych w celu wyeliminowania przypiekania się wyrobów do blach i form. Pozwoli to na obniżenie kosztów związanych z czyszczeniem i używaniem olejów, a tym samym poprawę jakości wyrobu końcowego. Współpracujemy z krajowymi i zagranicznymi dostawcami wyposażenia dla branży piekarniczej i cukierniczej.

Więcej informacji na www.technicoat.pl.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji