...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS, materiał promocyjny

Trwają krajowe eliminacje do Pucharu Świata w Piekarstwie

W dniach od 28-30 października trwa ważne wydarzenie w branży piekarskiej w Polsce – Finał Krajowych Eliminacji do Pucharu Świata w Piekarstwie – Louis Lesaffre Coupe.

Podczas Finału Krajowych Eliminacji do Pucharu Świata w Piekarstwie, który odbywa się w Wołczynie, w siedzibie firmy Lesaffre Polska, w dniach 28-29-30 października, wybierzemy drużynę narodową. Polski team 3 najlepszych piekarzy będzie reprezentować nasz kraj na arenie międzynarodowej.

Kandydaci zostali wybrani przez Jury na podstawie zgłoszeń, które zawierały zdjęcia, receptury i szczegółowe opisy wykonanych przez siebie produktów oraz opisu receptur.

Zmagania piekarskie odbędą się w dniach:

• Wypieki półcukiernicze i pieczywo smakowe – 28.10.2014
W tej kategorii zawodnicy będą musieli zaprezentować określoną regulaminem ilość i gramaturę wyrobów z ciasta drożdżowego listkowanego i nielistkowanego. Oprócz tego trzeba będzie zaprezentować dowolny wyrób regionalny oczywiście z ciasta drożdżowego, charakterystyczny dla danego regionu lub piekarni. Nowością w regulaminie będzie przygotowanie w tej kategorii tzw. pieczywa smakowego (typu pizzerka, cebularze i inne) oraz tradycyjnej pizzy rzymskiej.

W tej kategorii wystartują następujący kandydaci:
Natalia Bednarz z Piekarni Grześ z Annopola
Adam Bałuk z Piekarni Kleszczewscy z Zielonej Góry
Michał Starowicz z Piekarni MTD z Radziszowa


• Bagietki i chleby świata – 29.10.2014
To typowa piekarska konkurencja. Zwodnicy startujący w tej kategorii to  specjalistów od tradycyjnych francuskich bagietek oraz różnorodnych chlebów. Zawodnicy będą musieli wykonać ich określoną ilość, zgodną pod względem ilości i gramatury, z regulaminem. Oprócz obowiązkowych chlebów żytnich, które należy wykonać, najwięcej własnej inwencji zawodnicy będą mogli wykazać przy tworzeniu chlebów regionalnych, charakterystycznych dla regionu, z którego pochodzą.

Wystartują w niej następujący kandydaci:
Szymon Wiejak z Piekarni Cukierni Stefan Liszewski w Płotach
Rafał Pawłowski z Piekarni Piotrowscy w Łasku
Ariel Literski z Piekarni Jarzębińscy w Kościerzynie


• Wypiek artystyczny – 30.10.2014
Ta kategoria to pole do popisu dla piekarzy z duszą artystyczną. Wypiek artystyczny to creme de la creme tego konkursu - połączenie tradycyjnej sztuki rzemieślniczej z nutą wyobraźni. Zawodnik musi wykonać eksponat o niebagatelnych rozmiarach 1,40 m x 1 m, które wyraża symbolicznie ważne wydarzenie z historii kraju, z którego pochodzi zawodnik.

W tej kategorii wystartują następujący kandydaci:
Paweł Ciążyński – Piekarnia R&P Ciążyńscy z Gostynia
Mariusz Wierzchoń – PSS Społem Lubartów
Przemysław Szwarc – Piekarnia Ciastkarnia Walenciak Sp.j. z Kiełczewa

Na określone regulaminem prace zwodnicy mają 8 h.

Ideą konkursu Louis Lesaffre Coupe jest przede wszystkim promocja rzemiosła piekarskiego oraz nieustanna praca nad poprawą jakości pieczywa na świecie.

Louis Lesaffre Coupe to nie tylko platforma startowa do cyklu międzynarodowych konkursów, podczas których największe  talenty piekarskie z całego świata prezentują swoje umiejętności, to także doskonała możliwość do wymiany oraz nabycia nowych doświadczeń.



Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji