...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Bielmar, materiał promocyjny

Ciasto czekoladowe

autor: Bielmar

Receptura

Składniki na ciasto
2 jaja
450 g cukru
225 g mąki pszennej
16 g proszku do pieczenia
10 g cukru waniliowego
25 g kakao
250 g margaryny „Bielskiej”
220 g gorąca woda

Składniki na polewę
250 g ciemnej czekolady
70 g margaryny „Bielskiej”
150 g cukru pudru
7 jaj

Sposób wykonania ciasta
Jaja i cukier delikatnie utrzeć. Mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i kakao przesiać przez sito i dodać do utartej masy z jajek i cukru, wymieszać . Następnie dodać gorącą margarynę Bielską i na wolnych obrotach, ciągle mieszając  wlać gotującą wodę i ponownie mieszać przez około 5 minut. Gotowe ciasto wlać do płaskiej formy 56 x 30 cm i piec w temperaturze 180 -200 oCprzez około 1 godz.

Sposób wykonania polewy czekoladowej
Margarynę Bielską, cukier i jaja wymieszać na jednolitą masę. Czekoladę roztopić i wlać do masy, wszystko łącznie zmieszać. Na gorące ciasto wyłożyć gorącą polewą czekoladową. 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zakłady Tłuszczowe „Bielmar” Sp. z o.o.

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji