Zdjęcia bożonarodzeniowych wypieków skutecznie kusiły i przez ponad miesiąc zdobywały sympatię internautów i ich głosy. Teraz czas na podsumowanie. Poznajcie laureatów 3. edycji Plebiscytu, który dzięki uczestnikom i głosującym z każdym rokiem nabiera rumieńców i jeszcze większego rozmachu!
Podobne artykuły
Lody Bolero po raz kolejny docenione w plebiscycie „Doceń polskie”Plebiscyt "Receptury Wielkanocne" - czekamy na zgłoszeniaZwycięzcy 5. edycji Plebiscytu na Świąteczne RecepturyCo roku statystyki Plebiscytów idą w górę. Nie zawiedli głosujący, którzy licznie wspierali swoich faworytów. Ostatnie głosy przychodziły jeszcze w sylwestra... Oczywiście nie byłoby Plebiscytu, gdyby nie mistrzowie i uczniowie, których z roku na rok przybywa. Warto dodać, że młodci adepci liczebnie przegonili mistrzów, a inwencją po prostu im dorównują. Na 40 zgłoszonych receptur złożyło się 15 wyszukanych propozycji mistrzów oraz 25 nie mniej pomysłowych receptur uczniów.
Internauci głosowali od 25 listopada do 31 grudnia 2014 r. W tej edycji nasz system odnotował rekordową liczbę oddanych głosów, co spowodowało ciekawe rozstrzygnięcia w klasyfikacji końcowej. Mało że w ścisłej czołówce różnice punktowe były nieznaczne, to w kategorii Mistrzów doszło do rzadko spotykanej sytuacji. Aż 3 receptury zyskały taką samą liczbę głosów, co wywindowało je na trzecie miejsce (!). W klasyfikacji Uczniów przebiła się reprezentacja Zespołu Placówek Edukacyjno-Wychowawczy w Lwówku Śląskim - wychowankowie dolnośląskiej ZPEW zajęli 2. i 3. miejsce.
Laureaci:
Kategoria: Receptura Mistrza
1. miejsce – Choinka pachnąca piernikiem, CSM Polska
2. miejsce – Wiśniowy raj, Kandy
3. miejsce – Kokosowa impresja, ULDO Polska
3. miejsce – Torcik wigilijny, AKO SA
3. miejsce – Świąteczny miodownik, Prospona
Kategoria: Receptura Ucznia
1. miejsce – Sernik pomarańczowy na spodzie brownie z orzechami i cynamonem – Patrycja Kierzkowska (Technikum Spożywczo-Gastronomiczne im. Jana Pawła II)
2. miejsce – Śnieżynka – Angelika Rejmanowska, kl.III )Zespół Placówek Edukacyjno-Wychowawczy w Lwówku Śląskim)
3. miejsce – Domki jak z piernika – Adam Majerski, kl. I, Angelika Rejmanowska, kl. III; (Zespół Placówek Edukacyjno-Wychowawczych w Lwówku Śląskim)
GRATULUJEMY wygranej! Wszystkim uczestnikom Plebiscytu również gratulujemy pomysłów i dziękujemy za udział. Zapraszamy do zapoznania się z pełnymi wynikami głosowania.
Czas na nagrody
Nie byłoby Plebiscytu bez nagród.
NAGRODY DLA UCZNIÓW
Miło nam poinformować, że uczniowie Patrycja Kierzkowska, Angelika Rejmanowska oraz Adam Majerski otrzymują najnowszy poradnik "Technologia Piekarstwa" autorstwa Wiesława Kuci, wicemistrza świata w piekarstwie z 2009 r. Nasza redakcja przyznała dodatkowo:
- roczną prenumeratę czasopisma "Mistrz Branży" dla Patrycji Kierzkowskiej,
- półroczną prenumeratę dla Angeliki Rejmanowskiej.
NAGRODY DLA MISTRZÓW
Dla zwycięskich firm w kategorii receptura Mistrza przygotowaliśmy atrakcyjną formę promocji w portalu MistrzBranzy.pl oraz w czasopiśmie "Mistrz Branży".
CSM Polska (1. miejsce) – baner 160x 600 w portalu (1 miesiąc), publikacja nowej receptury w czasopiśmie "Mistrz Branży"
Kandy (2. miejsce) – publikacja nowej receptury w czasopiśmie "Mistrz Branży" lub baner 160 x 300 w portalu (1 miesiąc)
ULDO Polska, AKO SA, Prospona (ex æquo 3. miejsce) – publikacja nowej receptury w portalu lub zamieszczenie news w newsletterze
PREZENTY DLA GŁOSUJĄCYCH
Szansę na nagrody mają również osoby, które oddały głos i mailowo potwierdziły swój wybór. Redakcja "Mistrza Branży" skontaktuje się z osobami, które zostawiły do siebie kontakt mailowy, a którym przyznano nagrody zgodnie z zasadami Plebiscytu (Zasady Plebiscytu opublikowane tutaj).
Przypominamy: w świątecznej edycji głosowania pulę atrakcyjnych prezentów ufundowali Partnerzy "Mistrza Branży": Amtra, Barbara Luijckx, Kruszwica, Magorex, Prospona.