...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Bezpłatne szkolenie Państwowej Inspekcji Pracy z zakresu prawa pracy oraz BHP

Jesteś właścicielem małej piekarni, cukierni lub lodziarni, zatrudniasz do 9 pracowników? Chcesz, żeby Twój zakład był bezpiecznym miejscem pracy? Potrzebujesz fachowej porady? Weź udział w bezpłatnym szkoleniu organizowanym przez Okręgowy Inspektorat Pracy w Katowicach podczas targów SweetTARGI.

Bezpłatne szkolenie odbędzie się 28 lutego br. o godzinie 11.00, tj. w pierwszym dniu VI Targów Piekarniczych, Cukierniczych i Lodziarskich Sweet TARGi 2015 w Katowicach. W trakcie szkolenia specjaliści Okręgowego Inspektoratu Pracy w Katowicach wyjaśnią, jakie wymagania prawne i standardy bhp powinien spełnić pracodawca, aby uczynić zakład bardziej bezpiecznym. Szkolenie jest organizowane w ramach programu „Zdobądź dyplom PIP”.

Pracodawco, zgłoś swój udział
Liczba miejsc na szkoleniu jest ograniczona. Pracodawcy zainteresowani udziałem w szkoleniu otrzymują bezpłatne wejściówki na SweetTARGi oraz poradniki z zakresu prawa pracy i BHP. Pracodawców zainteresowanych udziałem w szkoleniu prosimy o kontakt z Sekcją Promocji OIP Katowice, tel. 32 604 16 15 lub mailowo promocja@katowice.pip.gov.pl w terminie do 31 stycznia br.

-------

Program „Zdobądź dyplom PIP”
- jest adresowany dla pracodawców prowadzących zakłady produkcyjne, handlowe i usługowe, z których działalnością wiążą się zagrożenia zawodowe i zdrowotne, zatrudniający do 9 pracowników. W ramach działań na rzecz poprawy poziomu bezpieczeństwa pracy i stanu praworządności w stosunkach pracy grupa ta może zostać rozszerzona o pracodawców zatrudniających do 20 pracowników.

Program pozwala przedsiębiorcy samodzielnie zlokalizować nieprawidłowości w zakładzie, ocenić skalę problemów i zagrożeń, a następnie wyeliminować je w określonych terminach. Łączny czas realizacji programu nie powinien być dłuższy niż 6 miesięcy.

3 kroki do zdobycia Dyplomu PIP
1. Pracodawca, który zgłosi się do programu, przechodzi bezpłatne szkolenie przeprowadzone przez ekspertów Okręgowych Inspektoratów Pracy w całej Polsce. Podczas szkolenia zyskasz wiedzę, jak korzystać z listy kontrolnej, jaki jest czas przeznaczony na realizację programu i dostosowanie zakładu pracy. Przez cały czas realizacji programu prewencyjnego przedsiębiorca może zwrócić się do inspektorów pracy o udzielenie wskazówek, fachowej pomocy.
2. Przy pomocy Listy kontrolnej z komentarzem i korzystając z pomocy inspektora pracy pracodawca identyfikuje problemy i nieprawidłowości występujące w zakładzie, ocenia ich skalę oraz określa sposoby i terminy ich likwidacji.
Materiały informacyjne wraz z listą kontrolną znajdują się na stronie internetowej PIP: http://www.pip.gov.pl/html/pl/prewencja/zdobadz_dyplom_pip/aplikacja/
3. Pracodawca wyeliminowuje nieprawidłowości i przechodzi przez audyt. Podczas audytu inspektor pracy oceni stopień dostosowania zakładu do obowiązujących przepisów. Pozytywna ocena uprawnia do uzyskania Dyplomu PIP.

Więcej informacji: Okręgowy Inspektorat Pracy, Sekcja Promocji OIP Katowice, tel. 32 604 16 15 lub 604 16 06, e-mail: promocja@katowice.pip.gov.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji