...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Prospona, materiał promocyjny

Owocowa Fantazja

autor: Jerzy Brzozowski i Marek Tomaszek, cukiernicy-technolodzy firmy PROSPONA

RECEPTURA na blachę 30 x 40

Przygotować blat (wysokość ok. 2 cm) ciasta podstawowego biszkoptowo-tłuszczowe – przed wypiekiem połączyć z 400 g mieszanki keksowej PROSPONA

Żelka jabłkowo-brzoskwiniowa
2200 g „Szarlotki” - Jabłek prażonych z brzoskwinią PROSPONA
30 g żelatyny
125 ml wody

1000 g „Szarlotki” podgrzać. Żelatynę namoczyć w wodzie, gdy napęcznieje dodać do podgrzanej Szarlotki. Wymieszać i połączyć z pozostałą ilością „Szarlotki”.

Krem pomarańczowy
1000 ml śmietanki 30%
120 g Skoncentrowana pasta owocowa pomarańcza PROSPONA
20 g żelatyny
125 ml wody

Śmietanę ubić. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie i dodać skoncentrowaną pastę pomarańczową. Wymieszać z ubitą śmietaną.

Dekoracja
Sos pomarańczowy PROSPONA
Owoce kandyzowane (Zestaw do dekoracji) PROSPONA



Sposób przygotowania
Przygotować rant 30 x 40 cm. Wyłożyć przygotowany blat biszkoptowo-tłuszczowy z dodatkiem mieszanki keksowej.
Wyłożyć żelkę jabłkowo-brzoskwiniową. Pozostawić do zastygnięcia.
Wyłożyć krem pomarańczowy.
Dekorować sosem pomarańczowym oraz owocami kandyzowanymi.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PROSPONA Sp. z o. o.

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji