Tegoroczna edycja targów Expo Sweet w Warszawie będzie obfitować w premiery. 22 lutego odbędzie się promocja książki „Słodko-słodkie” autorstwa Małgorzaty Weber, wybitnej znawczyni stylu angielskiego i mistrzyni dekoracji cukierniczych.
„Słodko-słodkie” to trzecia książka autorki. Znajdziemy w niej instruktaże i podpowiedzi z zakresu nowoczesnego zdobnictwa cukierniczego. Począwszy od figurek marcepanowych i mas cukrowych, poprzez wykonanie oraz dekoracje cupcaków i cake pops, aż do projektowania i ozdabiania tortów, deserów i stołów z wyrobami cukierniczymi. W książce znajdziemy również autorskie receptury i pomysły na ganasze, kremy, ciasta i desery.
Autorka jest mistrzynią cukiernictwa i karmelarstwa, przewodniczy jury w wielu wiodących konkursach w Polsce i zagranicą. Zdobyła również tytuł branżowy "Osobowość Cukiernicza Roku". Jako pierwsza w Polsce napisała podręczniki cukierniczego dekorowania artystycznego, stworzyła również wiele artykułów i instruktaży w branży cukierniczej. Na co dzień prowadzi profesjonalne szkolenia cukiernicze z zakresu nowoczesnych technik zdobnictwa cukierniczego i karmelarstwa.