...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Doskonalenie „Chlebem Powszednim” Nauczyciela Zawodu – publikacja podsumowująca projekt

30 listopada 2014 r. dobiegł końca jeden z ciekawszych projektów podnoszących kwalifikacje zawodowe nauczycieli przedmiotów zawodowych. W projekcie Doskonalenie „Chlebem Powszednim” Nauczyciela Zawodu udział wzięło 267 uczestników i uczestniczek: nauczycieli i instruktorów, zorganizowanych w 21 grupach.

Projekt Doskonalenie „Chlebem Powszednim” Nauczyciela Zawodu wypracował wspólnie z przedsiębiorcami i szkołami nowe podejście do nauczania praktycznego. Podczas Projektu uczestnicy i uczestniczki, pod czujnym okiem ekspertów, wzbogacali swój warsztat pracy, aby ich uczniowie zdobyli odpowiednie przygotowanie do podjęcia pierwszej pracy i osiągania tytułów mistrza sztuki kulinarnej i piekarsko-cukierniczej. Inicjatywa była wyjątkową szansą, by bezpłatnie nabyć profesjonalne umiejętności związane z praktycznym i teoretycznym funkcjonowaniem przedsiębiorstwa piekarsko-cukierniczego oraz okazją, by poznać nowoczesne linie produkcyjne, urządzenia i sprzęt wykorzystywany obecnie w branży piekarsko-cukierniczej.

W wyniku realizacji projektu powstała publikacja książkowa podsumowująca projekt. Publikację można bezpłatnie pobrać ze strony projektu: http://doskonaleniechlebem.pl/publikacja/

Przedstawiona publikacja to kompletne kompendium wiedzy o stanie praktycznego nauczania w zawodach piekarz i cukiernik. Autorzy artykułów bez żadnych upiększeń i koloryzowania opisali stan wiedzy i umiejętności nauczycieli i nauczycielek praktycznej nauki zawodu. W publikacji szczegółowo przedstawiono wypracowany w projekcie program praktyk. Zawarty w publikacji materiał pozwala na zapoznanie się z wypracowanym w projekcie programem praktyk a z drugiej strony przestudiowanie jego przebiegu oraz słabych i mocnych stron. Lekturę polecamy szczególnie osobom zajmującym się tworzeniem projektów edukacyjnych w branży spożywczej i projektującym doskonalenie zawodowe nauczycieli i nauczycielek. Z publikacją powinni się zapoznać dyrektorzy szkół zawodowych, pracownicy kuratoriów oświaty i odpowiednich departamentów/działów Ministerstwa Edukacji oraz wszelkich innych urzędów i ośrodków odpowiedzialnych za kształcenie zawodowe. Zapraszamy do lektury.

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji