13-15 marca br. odbędzie się 2. edycja Festiwalu Chlebów Świata. W tym roku, oprócz jarmarku z pieczywem, na zwiedzających czeka nowość: Laboratoria Piekarnicze! To wszystko będzie można obejrzeć w Zespole Szkół im. Wł. Grabskiego w Warszawie. Zapraszamy w imieniu organizatorów.
Podobne artykuły
Podkarpackie Smaki reprezentowały Polskę w WiedniuNajnowsza odsłona kampanii reklamowej Lidl z udziałem piekarni NowelBliżej natury, bliżej chleba – promocja pieczywa podczas Cavaliady PoznańNowością Festiwalu Chlebów Świata są Laboratoria Piekarnicze, organizowanych w salach lekcyjnych. To tutaj będzie można poznać sposoby przygotowania: lawasz, pity, rogali świętomarcińskich z Poznania, biopieczywa, ziaren i starodawnych mąk, chlebów z Armenii, Australii i Oceanii, Chin, Bułgarii, Francji, Indonezji, Palestyny, Serbii, Włoch i innych stron świata. Nie zabraknie też wypieku starodawnego razowego pieczywa z Piekarni Domowej oraz ekspertów z Muzeum Rolnictwa w Ciechanowcu, a także Muzeum Piekarnictwa Mariana Pozorka.
Tradycyjnie odczas Festiwalu będzie się odbywał Jarmark Chlebów Świata i dodatków, gdzie każdy miłośnik dobrego jedzenia znajdzie: chleb litewski, sękacz, cebularz, pieczywa bezglutenowe, chleb życia, chleb bez mąki, mrowisko, ciasta, sery krowie, kozie, owcze, sery dojrzewające, miody, pierzga, pyłek kwiatowy, przyprawy, zioła, bakalie, ekologiczne wędliny, powidła z buraków cukrowych z Mazowsza.
Dodatkowe informacje
Jak dojechać do Zespołu Szkół im. Wł. Grabskiego, ul. Ratuszowa 13, Warszawa
(blisko dworca PKP Warszawa Wileńska)
Dojazd z Placu Bankowego:
(tramwaje: 18, 20, 23, 26; autobusy:160, 190, 226,460,512,527,718,738)
Godziny otwarcia:
piątek, 13 marca: 10.00 do 18.00
W tym dniu szczególnie zapraszamy szkoły. Dla dzieci i młodzieży przygotowaliśmy cogodzinne lekcje/pokazy związane z piekarnictwem.
sobota, 14 marca: 10.00 do 18.00
niedziela, 15 marca: 10.00 do 16.00.
Rezerwacje prosimy przesyłać drogą elektroniczną na adres: biura@festiwale.co
Informacja telefoniczna: 22 297 57 80 lub 22 29 76 626