...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Kandy, materiał promocyjny

Czekoladowe ciasto bez mąki z nadzieniem migdałowym

autor: Dorota Sępkowska, autorka bloga cooking for Emily, www.cookingforemily.pl

RECEPTURA

120 g gorzkiej czekolady
120 g masła
100 g cukru
3 jajka
70 g kakao
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
1 łyżeczki soli
200 g nadzienia migdałowego Kandy Lauretta
migdały w skórkach do przybrania

Przygotowanie
Czekoladę i masło rozpuścić w kąpie­li wodnej, zestawić z ognia, lekko prze­studzić. Dodać cukier i  dokładnie wy­mieszać. Żółtka oddzielić od białek. Do czekolady dodać żółtka,sól, kawę, kakao i czekoladę, wymieszać łyżką a następnie dokładnie zmiksować.

Białka ubić na pianę i stopniowo doda­wać do masy czekoladowej delikatnie mieszając.

Ciasto piec 25 minut w temperaturze 180 stopni (w okrągłej formie o średnicy ok. 20 cm).

Po ostudzeniu ozdobić nadzieniem mig­dałowym Kandy Lauretta oraz migdałami.

FOT. LAURETTA

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez PRPH KANDY

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji