Marchewkowa baba, pascha w białej czekoladzie i tort z jajem sadzonym, czyli niezwykłe inspiracje na świąteczny stół specjalnie dla magazynu Mistrz Branży!
Wielkanoc to nie tylko mazurek przełożony masą kajmakową oraz klasyczny sernik. Zapraszamy do zapoznania się z najnowszymi mistrzowskimi recepturami, dzięki którym odkryjecie jak wiele smaków kryje nadchodzący sezon. Prócz przywrócenia blasku tradycyjnym przepisom, jak baba lub pascha, znajdziecie tu receptury na desery przygotowane zgodnie z najnowszymi trendami, w tym tarty oraz muffinki.
Wielkanoc po mistrzowsku >>
Nasi mistrzowie nasycili swoje słodkości orzeźwiającymi nutami owocowymi, a niektórzy nawet wykroczyli poza słodkie smaki i przygotowali dla nas recepturę na chleb, tak ważny w naszej tradycji! W swoich inspiracjach chętnie też wykroczyli poza rodzime tradycje, dzięki czemu wielkanocny stół wzbogacicie o smaki włoskie lub
rosyjskie.
Receptury
- Babka „Alibabka” SUPRIMA
- Babka Colomba di Pasqua
- Babka piaskowa czekoladowa / Babka piaskowa jasna
- Chleb SUPRIMA - Panefit Sitkowy
- Drożdżowe bułeczki z nadzieniem brzoskwiniowym
- Kremówka nałęczowska
- Lekki torcik z chrupiącym kokosem
- Marchewkowa baba drożdżowa
- Muffiny wielkanocne
- Pascha w białej czekoladzie
- Pomarańczowo-serowy cake
- Słodki stół na cztery pory roku – wiosna
- Szachownica
- Sernik brulee
- Tarta cytrusowa z bezą
- Tarta świąteczna
- Torcik Cherry
- Torcik orzechowy
- Tort cytrynowy z bazylią
- Uldo Panettone
- Włoska Baba'
- Żółty spodek