...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Moc Czekoladowej Pisanki, czyli polscy cukiernicy dzieciom!

Czekolada jest nie tylko smaczna i zdrowa. Inicjatorzy akcji Moc Czekoladowej Pisanki twierdzą, że za jej sprawą w niebanalny sposób można również pomagać innym. Do 2 kwietnia br. trwa licytacja niepowtarzalnych czekoladowych pisanek wykreowanych przez polskich cukierników i znane osobistości.

Jak co roku do współpracy z mistrzami cukiernictwa zostali zaproszeni znani goście. I tak z Joanną Profus współpracowała aktorka Małgorzata Socha, Michał Doroszkiewicz ze słynną projektantką mody Ewą Minge, Paweł Małecki ze skoczkiem narciarskim Kamilem Stochem, Sebastian Szmyd z kosmonautą gen. Mirosławem Hermaszewskim oraz Aleksandra Sowa z aktorem Rafałem Królikowskim. Każda z pisanek stanowi wyraz indywidualnego podejścia do tematu - niektóre nawiązywały do polskich tradycji wielkanocnych, motywów wiosennych, inne zawierały elementy kultury regionu lub odnosiły się do pasji zaproszonych osobistości.

 

Cukiernicze dzieła można było podziwiać na premierowej wystawie podczas targów Expo Sweet w Warszawie. Pojawiły się też w Pałacu Prezydencki podczas wielkanocnego spotkania  organizowanego przez prezydenta Bronisława Komorowskiego wraz z małżonką, podczas którego podopieczni Fundacji i innych placówek opiekuńczych mogli samodzielnie dekorować czekoladowe pisanki z pomocą mistrzyni czekoladowych kreacji Joanny Profus oraz mistrzem cukiernictwa Pawła Małeckiego.

W tym samym dniu (26 marca) została po raz pierwszy zaprezentowane wspólne dzieło autorstwa małżonki Prezydenta RP Anny Komorowskiej i maestro czekolady Janusza Profusa.

Niezwykła pisanka ma ponad 50 cm wysokości i jest cała ażurowa. Misterne koronki zostały wyrzeźbione w białej czekoladzie. W środku skrywa jajo z ciemnej czekolady pokryte 24-karatowym złotem. Wygląda jak prawdziwe dzieło sztuki! Już wkrótce zaś może stać się własnością szczęśliwego nabywcy. Podobnie jak wszystkie pozostałe prace polskich cukierników pisanka podlega licytacji, z której dochód zostanie całkowicie przekazany na rzecz fundacji biorących udział w akcji.

Z roku na rok w licytację pisanek angażuje się coraz większa liczba chętnych, dlatego tegoroczna aukcja już została przedłużona do 2 kwietnia. Dochód z licytacji zostanie przeznaczony na potrzeby podopiecznych następujących placówek: Fundacji Mają Przyszłość, Fundacji Dr Clown, Fundacji ProArtis, Fundacji Iskierka oraz Stowarzyszenia Tęcza.

Regulamin aukcji oraz prezentacje wszystkich pisanek można znaleźć na www.mocczekoladowejpisanki.pl

Więcej zdjęć czekoladowych pisanek można objerzeć również w poniższym PDF-ie.


Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji