Lukier królewski daje niezwykłe pole do popisu efektownego wykończenia tortu. Trzeba tylko mistrzowsko opanować tą niełatwą technikę. Jak tego dokonać? Już w czerwcu podczas specjalnego szkolenia w Akademii Słodka Kreacja wszystkie tajniki royal icingu odkryje przed Wami mistrzyni Justyna Majewska.
Podobne artykuły
Nauczanie przez filmowanieJeżeli chcesz poznać sekrety produkcji czekolady – zapraszamy na szkoleniePani Foremka rusza z filmikami instruktażowymiZłota medalistka konkursu Cake World Germany oraz autorka bloga "Lukrem malowane, z cukru rzeźbione" poprowadzi szkolenie od 12-14 czerwca br. Pokaże, m.in. jak wykonać delikatne cukrowe motyle oraz nadać lekkości ciastu za pomocą słodkich koronek.
Osoby zainteresowane mogą wziąć udział we wszystkich szkoleniach lub tylko w jednym dniu. Każdy dzień to 8 godzin pracy (z przerwami). Maksymalna liczba uczestników w 1 module to 10 osób.
Tematyka szkoleń
1. dzień (1. moduł)
– wykonanie białego tortu (prezentowanego poniżej na zdjęciach)
– Oriental stringwork – girlandy wiszące i nie tylko,
– Lace – koronkowe wykończenia oraz motyl,
– Flower Embroidery, czyli wzory florystyczne wyciskane za pomocą tylek okrągłych. Omówienia gęstości lukru (ćwiczenia – szablony oraz notatki).
2. dzień (2. moduł)
– wykonanie różowego tortu
– wzory gwiazdką malowane,
– praca z tylkami 1-2-3, wzory wypełniające.
3. dzień (3. moduł) to wykonanie ciasteczek ozdobionych lukrem. Nauka wzoru – deseczki oraz kwiaty: 4 rodzaje, ćwiczenia i możliwości zastosowania.
Po zakończonym szkoleniu każdy z uczestników wróci do domu z własnoręcznie wykonanym tortem, udekorowanymi ciastkami oraz otrzyma certyfikat ukończonego szkolenia.
W pobliżu Akademii dostępny jest nocleg w internacie (34 zł za noc). Podczas zapisów należy podać inforamcję również o zamówieniu noclegu.
Termin: 12-14 czerwca br.
Miejsce: Akademia "Słodka Kreacja", ul. Piłsudskiego 2f, Police (woj. zachodnio-pomorskie)
Cena: 1 moduł – 550 zł, 2 moduły – 1000 zł, 3 moduły (komplet) – 1300 zł.
Zapisy: slodkakreacja@op.pl