...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

XX Ogólnopolski Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz rozstrzygnięty

Znamy już wyniki finału XX Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz, który odbył się we Wrocławiu w dniach 13-15 kwietnia 2015 r. Tematem przewodnim jubileuszowej edycji turnieju była „Europejska Stolica Kultury Wrocław 2016”.

Komitet Główny Turnieju zakwalifikował do finału 25 uczniów w zawodzie cukiernik i 20 w zawodzie piekarz z 13 województw. Przyczyny losowe wyeliminowały kilku uczestników. W czasie dwudniowej rywalizacji uczniowie klas trzecich zasadniczych klas zawodowych wykazali się gruntowną wiedzą teoretyczną i znakomitym przygotowaniem do realizacji zadań praktycznych. Jurorzy zgodnie twierdzili, iż uczestnicy są bardzo dobrze przygotowani. Od dwóch dekad  trwania turnieju, organizatorzy pracowali nad podniesieniem prestiżu zawodu cukiernika i piekarza oraz przede wszystkim  nad tym by turniej ewaluował tak by nadążać za nowymi trendami.

 

Organizatorami tegorocznej edycji  Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz, była: Dolnośląska Izba Rzemieślnicza we Wrocławiu, Zespół Szkół Zawodowych nr 5 we Wrocławiu  oraz współorganizatorzy: Dolnośląski Cech  Piekarzy i Cukierników, Cukiernia Wincentego Wolaka we Wrocławiu, Stanisław Kibało - Piekarnia Leśnicka we Wrocławiu, Stowarzyszenie Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy RP we Wrocławiu, Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP we Wrocławiu .

 

Zwycięzcy XX Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik

I miejsce – Michał Wośkowiak z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Grodzisku Wielkopolskim
II miejsce –  Kinga Wojewodaz Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Kwidzynie
III miejsce – Marlena Rybaczek z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Białymstoku

 

 

Zwycięzcy XX Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz

I miejsce – Mateusz Czarnecki z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu
II miejsce – Mateusz Ursel  z  Zespołu  Szkół Zawodowych nr 5 we Wrocławiu
III miejsce – Adrian Brandysiok  z Zespołu Szkół Usługowo-Rzemieślniczych w Bytomiu


***
Prace cukierników oceniała Komisja w składzie:
przewodniczący - Wojciech Biegański
z-ca przewodniczącego - Elżbieta Miodek
z-ca przewodniczącego - Wincenty Wolak
Członkowie oceniający: Antoni Wojewodzic, Sergiusz Siemionko, Marian Tyszko, Aneta Palczewska (nauczyciel z Zespołu Szkół Rzemieślniczych i Kupieckich w Tczewie), Lucyna Prorok (nauczyciel z Zespołu Szkół Zawodowych w Gorlicach).

Prace piekarzy oceniała Komisja w składzie:
przewodniczący - Ryszard Grabarczyk
z-ca przewodniczącego Czesława Gersztyn
z-ca przewodniczącego Stefania Stefaniak
Członkowie oceniający: Henryk Frąckowiak, Zbigniew Korczowski, Jerzy Janyszek, Justyna Cyran (mistrz szkolący z Zespołu Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle), Małgorzata Kendziora-Ptasznik (nauczyciel z Zespołu Szkół Spożywczych w Bydgoszczy).


* * *

Sponsorzy XX Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz bez hojności których realizacja tego przedsięwzięcia nie była by możliwa to:

ZŁOTY SPONSOR:

  • Cukiernia Wolak Wrocław
  • Kibało - Piekarnia Leśnicka Wrocław
  • Zespół Szkół Zawodowych nr 5 Wrocław
  • Dolnośląska Izba Rzemieślnicza Wrocław
  • Departament Edukacji Urzędu Miejskiego Wrocławia


SREBRNY SPONSOR:

  • Backaldrin Polska Warszawa
  • CDN Czesława Dzimira Gawin Wrocław
  • CREDIN Polska Sobótka
  • CSM Polska Warszawa
  • Cukiernia "Pączuś" Ryszard Łuźniak Wrocław
  • Dolnośląski Cech Piekarzy i Cukierników Wrocław  
  • Piekarnia-Cukiernia Grabarczyk Wrocław
  • Polmarkus Pyskowice
  • Stowarzyszenie Cukierników, Lodziarzy i Karmelarzy Rzeczpospolitej Polskiej  Warszawa
  • ULDO POLSKA Wrocław
  • Uniferm Poznań


BRĄZOWY SPONSOR:

  • Braun Warszawa
  • Cech Rzemiosł Różnych Wrocław
  • Cukiernia Carolin & Simon Sergiusz Siemionko Wrocław
  • Cukiernia Gondek Wrocław
  • Cukiernia "Halutek" Halina Ciepiela Piechowice
  • Cukiernia "Warszawska" Wojciech Biegański  Wrocław
  • GIKO Tarnowskie Góry
  • GOODMILLS Młyn Diamant Grodzisk Wlkp.
  • Komplet Polska Tarnowo Podgórne
  • Młyn Stanisław Bociański Roman Kolanoś Nowy Tomyśl
  • Przegląd Piekarski i Cukierniczy Warszawa
  • Puratos Polska Kostrzyn
  • Savpol Wałbrzych
  • Zakłady Tłuszczowe Kruszwica S.A.  Kruszwica
  • SPONSORZY:
  • Cukiernia Andrzej Tyszko, Marian Tyszko Wrocław
  • POAS Radzionków


Lidia Nestoruk

 

 



Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji