...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Słodkie podziękowanie w komunijnej sukience

Przyjęcia komunijne już dawno przeniosły się z domów do sal restauracyjnych, a ich menu jest często równie wystawne jak na przyjęciach ślubnych. Piękny tort, słodkie stoły czy małe prezenciki dla gości nikogo już nie dziwią. Słodkie podziękowanie może mieć niejeden wzór, np. ciasteczka w kształcie komunijnej sukienki.

Produkty i akcesoria

  • kruche ciasteczka w kształcie sukienki
  • lukier królewski w dwóch konsystencjach (gęsty do wykonania drobnych wzorków na sukience i bardziej płynny do polukrowania tła sukienki)
  • 2 jednorazowe worki na lukier
  • tylki do dekoracji lukrem, rozmiar #4 i #1
  • barwnik spożywczy w kolorze złotym

 

Zaczynamy od wykonania konturu na ciastku, który zapobiegnie rozpłynięciu się lukru. Do tego celu używamy tylki #1 i gęstego lukru.


Następnie wypełniamy kontur płynnym lukrem, używając do tego tylki #4.

 

Kiedy lukier będzie suchy (po ok. 2 godz.), możemy przystąpić do dekorowania sukienki. Tutaj wszystko zależy od naszej wyobraźni – wybrałam skromny wzór, mając na uwadze charakter uroczystości. Używamy gęstego lukru i tylki #1.

 

 

Na koniec malujemy krzyżyk na złoty kolor. Użyłam do tego złotego barwnika w pudrze, który rozpuściłam w odrobinie spirytusu.

Tak wygląda gotowe podziękowanie dla gości.

 

Małgorzata Kołodziej-Kluza, From The Kitchen of Gosia K


Polecamy przeczytać:


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Polecamy przeczytać

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji