...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AS

BALTPIEK 2015 – szczegółowy harmonogram

Już 27 maja rozpoczną się 16. Targi Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa BALTPIEK, 18. Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Gastronomii, Hoteli i Sklepów GASTROEXPO, 17. Targi Mleczarstwa MLECZNA REWIA oraz 13. Międzynarodowe Targi Przetwórstwa i Produktów Rybnych POLFISH - potrwają 3 dni.

Imprezom będą towarzyszyć szkolenia i wykłady dla profesjonalistów z branży spożywczej i gastronomicznej oraz konkursy kulinarne i cukiernicze, którym pikanterii doda prowadzący je showman Krzysztof Skiba. Pośród targowych atrakcji: live cooking, carvingowe graffiti, ogniste barmańskie show z udziałem publiczności w wykonaniu mistrzów BarCocktail oraz degustacje produktów rybnych i po raz pierwszy body sushi.

Podczas targów swoją ofertę zaprezentuje blisko 200 wystawców z Polski, Niemiec, Litwy, Danii, Wielkiej Brytanii, Islandii, Włoch i Pakistanu. Oferta skierowana jest przede wszystkim do profesjonalistów.

- Na Targach BALTPIEK swoją ofertę przedstawią producenci maszyn oraz urządzeń dla przemysłu piekarniczego, cukierniczego i młynarskiego oraz producenci różnego rodzaju dodatków smakowych.

- GASTROEXPO to najnowsze trendy i innowacyjne rozwiązania dla gastronomii, producenci i dystrybutorzy środków higienicznych, opakowań, urządzeń do cięcia i dekoracji, wyposażenia zaplecza kuchennego.

- MLECZNA REWIA to szeroka oferta produktów mleczarskich a także firm oferujących maszyny dla przemysłu mleczarskiego, opakowania, środki i urządzenia do utrzymania czystości.

- POLFISH to prezentacja szerokiej oferty produktów rybnych, maszyn, urządzeń, środków utrzymania czystości, pojazdów dla branży spożywczej m.in. z agregatami chłodniczymi.

 

 

 

 W programie m.in.:

Akademia Skutecznej Diety - eksperci odpowiedzą tu na pytania: dlaczego warto jeść chleb, dlaczego ludzie kupują coraz mniej pieczywa, i co powinien zawierać zdrowy chleb. Mowa też będzie o dobrej i złej żywności, najmodniejszych dietach-cud, ryzyku ich stosowania i jedzeniu typu fast-food - czemu ono szkodzi i co powoduje?

Szkolenia ze Stowarzyszeniem Kucharzy Polskich – dla młodzieży szkół branżowych i osób związanych z branżą gastronomiczną. Będą to szkolenia z filozofii cateringu, nowoczesnych technik podawania potraw, krojenia warzyw i owoców oraz zasad tworzenia deserów restauracyjnych i pralin. Ich celem jest podnoszenie kwalifikacji i rozwijanie ambicji młodych kucharzy, piekarzy, cukierników, bo jak wiadomo źródłem sukcesu restauracji jest profesjonalnie wyszkolony kucharz - czego dowiedzie Krzysztof Szulborski – Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, mistrz świata BBQ 2006, rekordzista Guinnessa w gotowaniu zupy jarzynowej oraz największej porcji grillowanego suma. Swoją wiedzą i doświadczeniem podzieli się również Malika Juchnowicz nominowana w kategorii Kobieta Szef 2015 w pierwszej edycji przewodnika Gault et Millau Polska, finalistka TOP Chef.

Gimnazjalne warsztaty z pomorskimi mistrzami cukiernictwa - dla młodzieży podejmującej decyzje o dalszej drodze edukacji zawodowej skierowane

 

Konkursy:

IV edycja Konkursu Cukierniczego o Puchar Starszego Cechu Piekarzy i Cukierników w Gdańsku „Kuźnia Słodkich Talentów” - dla uczniów szkół branżowych. Tegorocznym tematem konkursu będzie „Świat Salvadora Dali”. Jury oceniać będzie smak, wygląd i dekoracje wykonanych tortów i deserów.

II Olimpiada Dekoracji z Warzyw i Owoców „Carvingowe graffiti” - tematem pierwszej konkurencji będzie "70 lat KS Lechia Gdańsk", a drugiej - "PGE Arena Gdańsk” lub “AmberExpo"

III Ogólnopolskiej Sztafecie Kulinarnej Młodych Kucharzy - tym razem każda drużyna wykona zakąskę z dorsza bałtyckiego i śledzia, danie z polędwicy wołowej i topinambur oraz deser z białej czekolady, papryczki chili, wiśni i melisy.

 

SZCZEGÓŁOWY HARMOGRAM:

środa 27 maja 2015 │ 10.00-17.00

10.00-15.00
IV edycja konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych, cukierniczych i piekarniczych "Kuźnia Słodkich Talentów" o Puchar Starszego Cechu Piekarzy i Cukierników w Gdańsku, temat: Świat Salvadora Dali – prowadzenie Krzysztof Skiba, org. Cech Piekarzy i Cukierników w Gdańsku, stoisko, hala B 1

0.00-17.00
Indywidualne konsultacje z dietetykiem, analiza składu i masy ciała - Akademia Skutecznej Diety – stoisko, hala B

10.30-11.30
Nowoczesne techniki podawania potraw. Filozofia Cateringu.* – szkolenie, chef Wojciech Dembowski, Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, stoisko, hala B

10.30-11.30
Zasady tworzenia deserów restauracyjnych i pralin.* - szkolenie, Piotr Chylarecki, Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, stoisko hala B

10.40-11.00
Pokazy barmańskie – BarCocktail, scena, hala A

11.00-11.30
Ceremonia otwarcia Targów - scena, hala A

11.30-12.00
Pokazy barmańskie – BarCocktail, scena, hala A

12.00-13.00
Profesjonalny wyszkolony kucharz źródłem sukcesu restauracji. Techniki krojenia warzyw i owoców.* – szkolenie, chef Krzysztof Szulborski , Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, stoisko, hala B

12.00-13.00
Media w kuchni – zalety i wady.* – szkolenie, chef Malika Juchnowicz, Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, stoisko, hala B

13.00-13.20
Pokazy barmańskie – BarCocktail, scena, hala A

13.30-14.30
Jak tworzyć potrawy i dania Pro Natur w ekskluzywnych lokalach?* – szkolenie, chef Adam Woźniak, Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, stoisko, hala B

13.30-14.30
Pierwsza praca. Jak przygotować się na rozmowę z przyszłym pracodawcą.* – szkolenie, chef Krzysztof Szulborski, Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, stoisko, hala B

13.30-14.30
Globalne trendy w przetwórstwie mleczarskim. - Tetra Pak sp. z o.o., sala konferencyjna 2, piętro I

15.40-16.00
Pokazy barmańskie – BarCocktail, scena, hala A

16.00-16.20
Ceremonia wręczenia nagród w Konkursie „Kuźnia Słodkich Talentów” – org. Cech Piekarzy i Cukierników w Gdańsku – scena, hala A

 

TARGI: BALTPIEK │GASTROEXPO │MLECZNA REWIA │ POLFISH
AmberExpo | ul. Żaglowa 11, Gdańsk
www.amberexpo.pl
27–28 maja, godz. 10.00-17.00

29 maja, godz. 10.00-16.00

ZWIEDZAJĄCY INDYWIDUALNI:
Bilet normalny 20 zł/1 dzień
Bilet ulgowy - dla uczniów i studentów 15 zł/1 dzień
ZWIEDZAJĄCY BRANŻOWI:
Wstęp bezpłatny po zarejestrowaniu się:
- przed targami on-line: www.gastroexpo.pl, www.baltpiek.pl, www.polfishtargi.pl, www.mlecznarewia.pl
- w trakcie targów recepcja hala A

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji