...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Zeelandia Sp.zo.o., materiał promocyjny

Sernik na zimno

autor: Marcin Surdyk, Trener Akademii Zeelandia

Receptura na 20,08 sztuk ;  20,086 kg

Spód czekoladowy
2000 g Q´ki Czekoladowe
300 g margaryna
140 g woda

Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez ok. 2 minuty, następnie zwiększyć obroty i mieszać jeszcze przez ok. 3 minuty (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Ciasto wysypać na blachę w formie kruszonki, piec w temperaturze 190°C przez ok. 15 minut. Wystudzić i bardzo drobno pokruszyć.

600 g masło

Masło roztopić i połączyć z kruszonką. Uzyskaną masą wyłożyć ranty o średnicy ok. 18 cm (150 g /
szt.). Wystudzić.

Masa serowa
3000 g Zeesan Sernikowy
3000 g woda
3000 g serek homogenizoawany naturalny
6000 g śmietana 36%

Śmietanę ubić.
Zeesan dokładnie rozpuścić w wodzie. Dodać ser i wymieszać. Na sam koniec dodać ubitą śmietanę, wszystko delikatnie ze sobą połączyć. Połowę masy wyłożyć na wystudzony spód (ok. 375 g / szt.).

Biszkopt czekoladowy
600 g Maestro Czekoladowe
400 g jaja
40 g woda

Wszystkie składniki mieszać na wysokich obrotach przez ok. 10 minut (przy zastosowaniu rózgi).
Masę wyłożyć do rantów o średnicy ok. 18 cm (ok. 50 g / szt.). Wypiekać w temperaturze 180°C przez ok. 35 minut. Wystudzić i wyciąć krążki o średnicy ok. 16 cm. Nałożyć na masę serową, następnie pokryć pozostałą jej częścią.



Żel
1400 g Paletta Cold

Żelem pokryć wierzch ciasta (ok. 70 g / szt.).

Owoce
1000 g truskawki
1000 g maliny
1000 g borówka amerykańska

Bezy
50 g Bianca Meringue
50 g woda (temperatura 60°C)
50 g cukier

Wszystkie składniki napowietrzać na wysokich obrotach przez ok. 5 minut (przy zastosowaniu rózgi). Na blachę wyłożoną pergaminem szprycować małe bezy. Suszyć w temperaturze 120°C przez ok. 60 minut.

Dekoracja
Dobla Splash mleczny
Owoce
Bezy

Przyrządzanie
1. Spód czekoladowy
2. Masa serowa
3. Biszkopt czekoladowy
4. Masa serowa
5. Żel
6. Dekoracja


Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zeelandia Sp.z o.o.

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji