...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Mistrzowie piekarnictwa na targach BALTPIEK w Gdańsku

Znakomici kucharze - Malika Juchnowicz i Krzysztof Szulborski oraz mistrzowie piekarstwa i cukiernictwa podzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem w dniach 27-29 maja podczas Targów GASTROEXPO, BALTPIEK, POLFISH, MLECZNA REWIA.

Imprezom towarzyszą szkolenia i wykłady dla profesjonalistów z branży spożywczej i gastronomicznej oraz konkursy kulinarne i cukiernicze, którym pikanterii doda prowadzący je showman Krzysztof Skiba. Pośród targowych atrakcji:  live cooking, carvingowe graffiti, ogniste barmańskie show z udziałem publiczności w wykonaniu mistrzów BarCocktail oraz degustacje produktów rybnych i po raz pierwszy body sushi.

Podczas 13. Międzynarodowych Targów Przetwórstwa i Produktów Rybnych POLFISH, 16. Targów Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa  BALTPIEK, 17. Targów Mleczarstwa  MLECZNA REWIA oraz 18. Targów Wyposażenia  i Zaopatrzenia Gastronomii, Hoteli i Sklepów GASTROEXPO swoją ofertę zaprezentuje blisko 200 wystawców z Polski, Niemiec, Litwy, Danii, Wielkiej Brytanii, Islandii, Włoch i Pakistanu. Targowa oferta skierowana jest przede wszystkim do profesjonalistów.

POLFISH to prezentacja szerokiej oferty produktów rybnych, maszyn, urządzeń, środków utrzymania czystości, pojazdów dla branży spożywczej m.in. z agregatami chłodniczymi.

Na Targach BALTPIEK swoją ofertę przedstawią producenci maszyn oraz urządzeń dla przemysłu piekarniczego, cukierniczego i młynarskiego oraz producenci różnego rodzaju dodatków smakowych.

MLECZNA REWIA to szeroka oferta produktów mleczarskich a także firm oferujących maszyny dla przemysłu mleczarskiego, opakowania, środki i urządzenia do utrzymania czystości.

GASTROEXPO to najnowsze trendy i innowacyjne rozwiązania dla gastronomii, producenci dystrybutorzy środków higienicznych, opakowań, urządzeń do cięcia i dekoracji, wyposażenia zaplecza kuchennego.

KUCHARZ I CUKIERNIK ŹRÓDŁEM SUKCESU RESTAURACJI
Stowarzyszenie Kucharzy Polskich zaprasza młodzież szkół branżowych i osoby związane z branżą gastronomiczną na szkolenia z filozofii cateringu, nowoczesnych technik podawania potraw, krojenia warzyw i owoców oraz zasad tworzenia deserów restauracyjnych i pralin. Ich celem jest podnoszenie kwalifikacji i rozwijanie ambicji młodych kucharzy, piekarzy, cukierników, bo jak wiadomo źródłem sukcesu restauracji jest profesjonalnie wyszkolony kucharz - czego dowiedzie Krzysztof Szulborski – Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, mistrz świata BBQ 2006, rekordzista Guinnessa w gotowaniu zupy jarzynowej oraz największej porcji grillowanego suma. Swoją wiedzą i doświadczeniem podzieli się również Malika Juchnowicz (nominowana w kategorii Kobieta Szef 2015 w pierwszej edycji przewodnika Gault et Millau Polska, finalistka TOP Chef).

Z kolei do młodzieży podejmującej decyzje o dalszej drodze edukacji zawodowej skierowane są gimnazjalne warsztaty organizowane przez pomorskich mistrzów cukiernictwa.

CO JEŚĆ?
W ramach Akademii Skutecznej Diety  poznamy odpowiedzi na pytania: dlaczego warto jeść chleb, dlaczego ludzie kupują coraz mniej pieczywa i co powinien zawierać zdrowy chleb. Mowa też będzie o dobrej i złej żywności, najmodniejszych dietach-cud, ryzyku ich stosowania i jedzeniu typu  fast-food - czemu ono szkodzi i co powoduje? Bo przecież nie od dziś wiadomo, że „jesteśmy tym, co jemy”.

KONKURSOWE MENU
Do wspólnego kibicowania rywalizującym w konkursach adeptom sztuki kulinarnej i cukierniczej zagrzewać będzie  Krzysztof Skiba . Zawodnicy walczyć będą o miejsca na podium i atrakcyjne nagrody w III Ogólnopolskiej Sztafecie Kulinarnej Młodych Kucharzy. Tym razem każda drużyna wykona zakąskę z dorsza bałtyckiego i śledzia, danie z polędwicy wołowej i topinambur oraz deser z białej czekolady, papryczki chili, wiśni i melisy. 

Ze sztuką cukiernictwa zmierzą się z kolei utalentowani uczniowie szkół branżowych w ramach IV edycji Konkursu Cukierniczego o Puchar Starszego Cechu Piekarzy i Cukierników w Gdańsku „Kuźnia Słodkich Talentów”. Tematem tegorocznego konkursu będzie „Świat Salvadora Dali”. Jury oceniać będzie smak, wygląd i dekoracje wykonanych tortów i deserów.

Swoje talenty zaprezentują też mistrzowie carvingu – sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach w ramach II Olimpiada Dekoracji z Warzyw i Owoców „Carvingowe graffiti”. Tematem pierwszej konkurencji będzie
"70 lat KS Lechia Gdańsk", a drugiej - "PGE Arena Gdańsk” lub “AmberExpo". Warto przyjść i podpatrzeć zawodowców.
 
WYKŁADY DLA PROFESJONALISTÓW
Oferta handlowa wzbogacona zostanie wykładami dla profesjonalistów. Przedstawiciele Marine Stewardship Council z Polski i Wielkiej Brytanii poprowadzą seminarium o nowych standardach certyfikacji rybołówstwa i łańcucha dostaw, Magazyn Przemysłu Rybnego i SealedAir  forum „Innowacyjne opakowania dla przemysłu rybnego”, firma BIG-POL  przedstawi  wykład „Zmiany, zmiany, zmiany… Dotacje w praktyce”, a firma Tetra Pak omówi globalne trendy w przetwórstwie mleczarskim.

TARGI: BALTPIEK -GASTROEXPO -MLECZNA REWIA - POLFISH
AmberExpo | ul. Żaglowa 11, Gdańsk
www.amberexpo.pl

27–28 maja, godz. 10.00-17.00
29 maja, godz. 10.00-16.00

ZWIEDZAJĄCY INDYWIDUALNI:
Bilet normalny 20 zł/1 dzień
Bilet ulgowy - dla uczniów i studentów  15 zł/1 dzień

ZWIEDZAJĄCY BRANŻOWI:
Wstęp bezpłatny po  zarejestrowaniu się :
przed targami on-line: www.gastroexpo.pl, www.baltpiek.pl, www.polfishtargi.pl, www.mlecznarewia.pl
w trakcie targów recepcja hala A

Program targów w PDF poniżej

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji