Torty dekorowane lukrem królewskim (royal icing), masą cukrową czy bitą śmietaną? Nauka tworzenia dekoracji z karmelu czy figurki z masy cukrowej? Sprawdź najnowszy plan szkoleń na czerwiec-lipiec w Akademii Dekoracji Tortów "Słodka Kreacja".
Podobne artykuły
Wznieś się na wyżyny lukru królewskiego z Justyną MajewskąTradycyjne pierniki i bezglutenowe specjały – kompleksowe szkolenie na ŚwiętaWarsztaty w Centrum Kreacji Master Martini PolskaRoyal Icing z Justyną Majewską (ostatnie miejsce wolne)
Termin: 12-14 czerwca 2015 r.
Czas trwania: po 8 godzin zegarowych wraz z przerwami
Cena: jednodniowy moduł – 550 zł, dwudniowy – 1000 zł, 3 dni szkolenia – 1300 zł
Tematyka szkoleń
I dzień:
– wykonanie białego tortu pokazanego za zdjęciach,
– Oriental stringwork – girlandy wiszące i nie tylko,
– Lace – koronkowe wykończenia oraz motyl,
– Flower Embroidery, czyli wzory florystyczne wyciskane za pomocą tylek okrągłych.
– Omówienie gęstości lukru, ćwiczenia - szablony oraz notatki.
II dzień:
– wykonanie różowego tortu – wzór do opracowania podczas szkolenia prezentujemy powyżej,
– Borders s,c. wzory gwiazdką malowane,
– praca z tylkami 1-2-3 wzory wypełniające,
III dzień
– ciasteczka zdobione lukrem
– nauka wzoru – deseczki oraz kwiaty, 4 rodzaje ćwiczenia i możliwości zastosowania.
Maksymalna liczba uczestników: 10 osób
Każdy z uczestników otrzyma certyfikat ukończenia szkolenia, jak również własnoręcznie wykonane prace.
Karmel bez tajemnic
Termin: 15-17 czerwca 2015 r.
Prowadzący: mistrz cukiernictwa Piotr Bajda.
Cena: 1 dzień – 500 zł, 2 dni – 850 zł, 3 dni – 1200 zł (w zależności od stopnia zaawansowania można wykupić różne moduły szkolenia).
Szkolenie obejmuje:
15 czerwca (szkolenie podstawowe): teoria, wyciąganie karmelu, wykonanie prostych ozdób: owoce, kwiatki.
16 czerwca (szkolenie średniozaawansowane): wykonanie pracy z czerwonymi sercami, delfinem i słonikiem
17 czerwca (szkolenie zaawansowane): wykonanie większych kompozycji z karmelu (do wyboru uczestników).
Styl angielski bez tajemnic (szkolenie podstawowe)
Termin: 22 czerwca 2015 r.
Czas trwania: 6 godzin zegarowych z godzinną przerwą
Cena: 400 zł
Szkolenie obejmuje:
– poznanie różnych rodzajów mas cukrowych i omówienie ich zastosowania,
– naukę barwienia masy cukrowej,
– naukę prawidłowego obłożenia tortu masą cukrową (praca na atrapie),
– zapoznanie z podstawowymi akcesoriami i narzędziami niezbędnymi w stylu angielskim,
– naukę podstawowych technik dekoracyjnych (wykrawanie, odciskanie wzorów i faktur, szczypanki, falbanki, dekoracje typu patchwork),
– naukę korzystania z form silikonowych i plastikowych.
Frozen z Krainy Lodu
Termin: 23 czerwca 2015 r.
Prowadząca: Ania Kowalczyk
Czas trwania: 9.00-16.00
Cena: 500 zł
Kupując pakiet 2 szkoleń ze stylu angielskiego płacisz 700 zł.
Szkolenie obejmuje:
– obłożenie atrapy tortu masą cukrową,
– dekoracyjne wykończenie dołu tortu kokarda,
– wykonanie dekoracji na tort - figurka Frozen i Olafa z Krainy Lodu,
– wykonanie prostych ozdób z wykrawaczek plastikowych i form silikonowych,
– wykrawanie napisu przy użyciu różnych rodzajów wykrawaczek do liter.
Kraina bitej śmietany (szkolenie podstawowe)
Termin: 13 lipiec 2015 r.
Cena: 500 zł
Czas trwania: 9.00-16.00 (z godzinną przerwą)
Liczba miejsc: maks. 6 osób
Kurs przeznaczony dla osób, które chcą poznać podstawy techniki klasycznego zdobienia tortów bitą śmietaną. Nie jest wymagana żadna praktyka, wystarczą chęci i ciekawość. Program obejmuje kluczowe procesy pracy z bitą śmietaną, od jej własnoręcznego wykonania, poprzez barwienie, przekładanie i zdobienie tortu. Praca odbywa się na atrapach tortów, które są obsmarowywane bitą śmietaną, a następnie zdobione własnoręcznie wykonanymi przez uczniów ozdobami.
Podczas szkolenia uczestnicy zdobędą umiejętność wykonania tortu obłożonego bitą śmietaną z pięknie wykonanymi falbankami na bokach tortu, szprycą u góry i przystrojonego prostymi dekoracjami. Szkolenie kończy się otrzymaniem Dyplomu.
Figurki Kubuś Puchatek i Myszka Minie
Termin: 14 lipca 2015 r.
Czas trwania: 9.00-16.00
Cena: 500 zł
Szkolenie obejmuje:
– obłożenie atrapy tortu masą cukrową,
– dekoracyjne wykończenie boku i góry tortu,
– wykonanie dekoracji: figurka Kubusia Puchatka, figurka Myszki Minie
– wykrawanie napisu przy użyciu różnych rodzajów wykrawaczek do liter.
Torty 3D
Termin: 15 lipca 2015 r.
Prowadząca: Ewa Lisaj
Czas trwania: 9.00-16.00
Cena: 500 zł
Szkolenie obejmuje:
– złożenie tortu,
– uformowanie kształtu i obsmarowanie kremem,
– nałożenie masy cukrowej,
– dekoracyjne wykończenie boku i góry tortu,
– wykrawanie napisu przy użyciu różnych rodzajów wykrawaczek do liter.
UWAGA! Organizator szkoleń zapewnia nocleg: blisko Akademii 34 zł/doba.
Przy zgłoszeniu na szkolenie należy podać, czy zamawiają Państwo również nocleg.