...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Maria Siej i jej mistrzowska Kruszonka pod pierzynką

Kruche ciasto, śliwki węgierki (świeże lub mrożone) oraz pierzynka bezowa posypana kruszonką – oto cały sekret „Kruszonki ze śliwką pod pierzynką”. Z cukierni „Bar Cukierniczy" z Lubartowa smakuje niebiańsko. W kwietniu ciastko zdobyło Złoty Medal w konkursie Najlepszy Produkt Targów Regionalia, w kategorii Skarby Natury.

– Przepis na „Kruszonkę ze śliwką pod pierzynką” przekazywany jest w mojej rodzinie od pokoleń. Odkąd sięgam pamięcią, w moim rodzinnym domu ten wypiek gościł na stole podczas świąt. Sporządzały go moja prababcia oraz mama. Podobne ciasto było wypiekane przez moje sąsiadki i okoliczne gospodynie z Lubartowa i Ostrowa Lubelskiego – wspomina Maria Siej, właścicielka Baru Cukierniczego. Ciasteczko ma wielu  sympatyków, a nawet wielbicieli nie tylko w Lubartowie. 

Maria Siej, właścicielka Baru Cukierniczego, i jej mistrzowska Kruszonka pod pierzynką

Cukiernia w Lubartowie działa od 1980 r. Od kilku lat jej wyroby  są promowane  wspólnie z Urzędem Marszałkowskim, czego dowodem są  liczne  dyplomy i podziękowania. – Moje wyroby, w tym  Kruszonka pod pierzynką, smakują  gościom na kiermaszach czy w konkursach, w których biorę udział. Cieszę się, że jestem zauważona – dodaje Maria Siej.

Ciasteczko z Lubartowa otrzymało Złoty Medal w konkursie Najlepszy Produkt Targów Regionalia 2015

Tegoroczne zwycięstwo w konkursie Najlepszy  Produkt  Targów Regionalia 2015 Pani Maria może dopisać do dotychczasowej listy trofeów: 1. miejsce w konkursie Wojewódzki Lider Smaku  (2009 i 2010), Dyplom za „najsmaczniejszy produkt” w Wojewódzkim Finale XI edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” (Lublin 2011) oraz Mistrz szarlotki w Wojewódzkim Święcie  Sadów (2014).

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji