...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Wilibald Dziwoki i Najsmaczniejszy Rybnicki Krepel

12 czerwca byliśmy świadkami najkrótszej degustacji w historii rybnickich konkursów piekarsko-cukierniczych organizowanych podczas Dni Rybnika. W ciągu 35 minut rybniczanie zjedli 600 krepli z 6 różnych piekarni i cukierni, ale największą ich sympatię zdobyły wypieki z Piekarni Dziwoki.

Tradycją corocznych Dni Rybnika są konkursy, w których lokalne piekarnie i cukiernie walczą o względy konsumentów i laur zwycięzcy. W tym roku Ślązacy mogli zajadać się świeżymi kreplami z sześciu firm: Ciastkarnia Komor T.T.G Komor, A. Ochwat (Gaszowice), Pianka Cafe Adrian Karwot (Rybnik), Cukiernia „Król” s.c. (Rybnik), Piekarnia SC rodziny Pośpiechów (Rybnik), Piekarnia Dziwoki oraz Piekarnia Orlik Mariusz, Adam Rafał (Jankowice).    

Zgodnie z regulaminem konkursu degustacja jest anonimowa (wyroby nie są oznaczone nazwą firmy), a konsumenci oddają głosy na produkt, który najbardziej im smakował. Choć przed 12.00 po pączkach nie było śladu, wyniki ogłoszono o godz. 14.00, po komisyjnym podliczeniu wszystkich głosów.

Spośród 6 rywalizujących firm rybniczanie większością głosów wyróżnili pączki z Piekarni Wilibalda Dziwoki. Zwycięstwo najbardziej zaskoczyło samego zwycięzcę! Właściciel rodzinnej firmy przyznał, że nigdy dotąd nie brał udziału w konkursach, a warto dodać, że piekarnia działa już 45 lat. Jak przystało na mistrza, piekarz nie zdradził rodzinnej receptury na najlepsze rybnickie kreple.

12 czerwca w samym sercu Rybnika mistrz piekarski Wilibald Dziwoki odebrał statuetkę pączka z rąk prezydenta Rybnika Piotra Kuczery. Oby to nie była ostatnia nagroda! Nasze serdecznie gratulacje.

Konkurs zorganizowny przez Urząd Miasta oraz Cech Rzemiosł oraz MŚP w Rybniku w czasie Dni Rybnika.

Redakcja Mistrza Branży dziękuje Cechowi Rzemiosł oraz MŚP w Rybniku za udostępnienie zdjęć.

 

 


Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji