...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Czar francuskiej piekarni PAUL podbija Polskę

Po Paryżu, Tokio i Mediolanie przyszedł czas na Warszawę! Pod koniec lipca został otwarty pierwszy punkt francuskiej sieci piekarni i restauracji PAUL. Już wiadomo, że powstanie ich znacznie więcej!

Świeże croissanty, brioche, baguette (czyli bagietki) oraz oryginalne dania kuchni francuskiej w jednym – oto czym kusi klientów sieć francuskich piekarnio-restauracji PAUL. Skutecznie! Po uruchomieniu pod koniec lipca br. pierwszego punktu w budynku biurowca Warsaw Financial Center okazało się, że 40 miejsc to liczba niewystarczająca wobec zainteresowania naszych rodaków. Nic dziwnego, że jeszcze w tym roku ma powstać kolejny punkt o powierzchni 60 mkw, tym razem w Hali Głównej Dworca Centralnego PKP Warszawa – zdradza Maciej Gajkowski, dyrektor generalny LS Travel Foodservice Poland. Dodaje też, że w ciągu kolejnych 10 lat planowane jest otwarcie kilkunastu lokali w wielkich miastach, umiejscowionych w centrach handlowych, biurowcach, przy głównych ulicach a także lotniskach.

 



Brzmi elegancko i nowocześnie, ale sieć piekarnio-restauracji PAUL powstała w Croix, niedaleko Lille we Francji, jeszcze w XIX wieku w , kiedy pieczywo pszenne dopiero zaczynało przybierać na znaczeniu. Dzięki nienagannej jakości oraz sprawnemu marketingowi, właściciele wypromowali swoje wyroby na szeroką skalę. Dziś PAUL to znana marka na całym świecie, która tylko w samej Francji posiada ponad 300 lokali. Skąd pomysł na to, by swoją ekspansję również rozszerzyć na Polskę?

Polska gospodarka jest stabilna, a to zachęca nowych inwestorów do rozwijania swoich biznesów na tym rynku. Sieć piekarni i restauracji PAUL, jest obecna już w ponad 30 krajach - od Europy, po Afrykę i Azję, gdzie działa z sukcesem i ma już ponad 218 lokali. Nadszedł czas na Polskę, zaczynamy od Warszawy. Jesteśmy pewni, że Warszawiacy pokochają nasze wypieki – deklaruje Gajkowski.

I bynajmniej nie powinny to być gołosłowne obietnice. Sieć PAUL słynie z świeżego pieczywa wypiekanego na miejscu. I to jakiego! Jest ugniatane, formowane, przyprawiane i pieczone w procesie długiej fermentacji, dokładnie tak jak na początku XX wieku!

 

 

Ponadto wszystkie składniki do tworzenia wyjątkowego menu deserowego oraz obiadowego pozyskiwane są bezpośrednio z Francji. W przeszklonej kuchni oraz cukierni goście lokalu mogą obserwować kucharzy i cukierników przy pracy. Gotowe dania można zabrać także na wynos, wśród nich modne makaroniki i klasyczne eklerki.

 



Wysoka jakość to znak rozpoznawczy, który dotyczy nie tylko samego jedzenia, ale również obsługi i wystroju wnętrza.

Wszystkie lokale PAUL projektuje francuskie biuro projektowe, które współpracuje z PAUL GROUP - tłumaczy Gajkowski. - Nasi projektanci dostosowują projekt do naszych wymogów,  zarówno estetycznych jak i związanych  z wymogami prawa polskiego. Zależy nam na jak najlepszym wykorzystaniu możliwości jakie daje dane miejsce i maksymalnej optymalizacji  przestrzeni. Chcemy tworzyć wyjątkowe, przyjazne miejsce, które pozwoli naszym gościom poczuć klimat typowo francuskiej restauracji i piekarni.

 


Adres: PAUL,Warsaw Financial Center, Emilii Plater 53, Warszawa 
Facebook: KLIK!

Źródło: PropertyNews.pl

Zdjęcia: PAUL Polska 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji