...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Reprezentacja Europy do Pucharu Świata w Piekarstwie

3 kategorie, 3 drużyny na podium, a na nim 3 kolory – biały, czerwony, niebieski. Za nami półfinały najważniejszego konkursu branży piekarskiej na świecie.

To już 4. edycja Pucharu Louisa Lesaffre - cyklu konkursów, których celem jest wyłonienie ścisłej czołówki w Pucharze Świata w Piekarstwie (Louis Lesaffre Cup) w 2016 r., a także w Mistrzostwach Piekarniczych w 2018 r.

Za nami półfinał konkursu, zorganizowany w Parmie, w którym poznaliśmy kandydatów do tytułu mistrza. Holandia, Rosja oraz Francja – reprezentanci tych krajów okazali się najbardziej innowacyjni w przygotowaniu pieczywa. To właśnie duch otwartości oraz umiejętność przekazu historii chleba w nowoczesnej postaci były najważniejszym kryterium oceny jury.

Jury:  Carlos Pereira, Haif Hakim, Bernd Kutscher i Wu Pao-chun.

Jury: Christian Vabret, Pierre Zimmermann, Carlos Pereira, Haif Hakim, Bernd Kutscher i Wu Pao-chun

 

Tegoroczny Louis Lesaffre Cup odbywał się po raz pierwszy w siedzibie firmy Lesaffre International w Marquette-lez-Lille. 11 drużyn rywalizowało w dniach 24-27 sierpnia o miejsce w Pucharze Świata w Piekarstwie, a były to drużyny z: Francji, Włoch, Belgii, Węgier, Serbii, Rosji, z Izraela, Hiszpanii, Szwecji, Holandii i oczywiście z Polski.


W oparciu o nowe trendy oraz uwzględniając dalszy rozwój zawodników, firma Lesaffre, twórca i organizator Pucharu, opracowała zupełnie nowy regulamin konkursu. Począwszy od zmiany składu jury do całkowicie nowych zadań dla zawodników. Dodany został również zupełnie nowy aspekt, jakim jest prezentacja Młodych Nadziei Piekarnictwa.

Nowe Nadzieje Piekarstwa, a wśród nich i nasz kandydat!

Jedna z propozycji przygotowanych w konkursie dla młodych piekarzy.


Poszczególni członkowie narodowych drużyn musieli przygotować prace w 3 kategoriach: wypieki półcukiernicze i pieczywo smakowe, bagietki i chleby świata oraz wypiek artystyczny. Choć zawodnicy polskiego teamu (Michał Starowicz, Szymon Wiejak i Przemysław Szwarc) również spisali się na medal, nie zostali nagrodzeni. Wielkie owacje zebrała drużyna Rosji, w której składzie znalazły się same panie!

Holandia 

Holenderski team: Peter BIENEFEL,Tiljo HILLEBRANDH, Niek VAN WAARDE.

Holenderski eksponat chlebowy.

Holenderskie wypieki.

Specjały z Holandii.

 

Rosja 

Wyjątkowa drużyna z Rosji: Elena ANANYINA, Anna GRIBANOVA, Vassilisa ZIATKOVSKAYA.

Rosyjski eksponat chlebowy.

Rarytasy z Rosji.

 

Francja 

Francja: Claude CASADO, Déborah OTT, Cyrille MARTIN i trener - Stéphane MANACH

Francuski eksponat chlebowy

Francuskie specjały

Francuski team przy pracy

 

Polska (poza podium)

Ekipa z Polski: Szymon WIEJAK, Michał STAROWICZ, Przemysław SZWARC.

Chlebowy eksponat Polaka - Przemysława Szwarca.

Smakołyki polskiej ekipy.


Wszystkim uczestnikom gratulujemy i z niecierpliwością czekamy na Wielki Finał w Paryżu! 

 

Zwycięskie drużyny na podium.

 

Źródło: www.coupelouislesaffre.com

Więcej zdjęć: KLIK! 

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji