...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AS

XVII Lubelskie Święto Chleba coraz bliżej

13 września 2015 r. na terenie Muzeum Wsi Lubelskiej odbędzie się XVII Lubelskie Święto Chleba, impreza promująca tradycyjne i lokalne wyrobu piekarnicze i cukiernicze.

Święto Chleba jest wydarzeniem promocyjno-kulturalnym, którego głównym celem jest pokazanie tradycyjnych, lokalnych produktów piekarniczych, cukierniczych. Wiele z nich jest wpisanych na listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa, co gwarantuje ciągłość ich wysokiej jakości, produkcji oraz lubelskiej różnorodności. Prezentując regionalne pieczywo promujemy jego zalety oraz wartości odżywcze zwłaszcza w pokazach kulinarnych „potraw chlebowych”, zajęciach edukacyjnych przygotowanych dla dzieci, młodzieży w formie warsztatów np. pieczenie chałki i bułek, konkursy dla piekarzy np. na najładniejszy chleb okolicznościowy, najsmaczniejszą szarlotkę, najsmaczniejszy cebularz, najsmaczniejszy kołacz. Poza tym konkursy wiedzy dla młodzieży. Planujemy bicie rekordu na wypiek największego cebularza, który w ubiegłym osiągnął średnice prawie 2 metrów.

– Organizowanie takiej imprezy to cenna i ważna inicjatywa dla lubelskich piekarzy i cukierników oraz producentów produktów spożywczych, którzy wkładają wiele pracy i wysiłku w przygotowaniu tego święta, oraz krzewienie kultury jedzenia dobrego chleba. Wierzymy, że impreza ta upłynie we wspaniałej atmosferze i będzie dla uczestników emocjonującym i niezapomnianym przeżyciem. Chcemy na żywo pokazać tradycję wypieku chleba, pracę piekarzy oraz powstawanie produktu charakterystycznego dla naszego regionu, wpisanego na listę produktów ChOG, jakim jest „cebularz lubelski”. Liczymy na Państwa udział i zaangażowanie – przekonuje Zarząd Cechu Rzemiosł Spożywczych w Lublinie. 

Obchody organizuje Cech Rzemiosł Spożywczych w Lublinie przy współpracy organizacji wspomagających takich jak: Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP region Lubelszczyzna, Stowarzyszenie Partnerstwo Producentów Cebularza Lubelskiego, Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Muzeum Wsi Lubelskiej

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji