...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AS

Majstersztyk Chleba – poetycki projekt o chlebie

Poeta i piekarz Piotr Goszczycki zaprasza do udziału we wspólnym redagowaniu antologii "Majstersztyk Chleba", która będzie zbiorem wierszy i prozy związanych z chlebem.

Czym jest chleb? Z pozoru to proste pytanie ma bardzo złożoną odpowiedź. Chleb jako produkt codziennego spożycia ma kilka tysięcy lat. Jest ciałem Chrystusa, jest świętością, patriotyzmem, tęsknotą, podstawą codziennego pożywienia. Niektórzy pamiętają, jak podczas wojny w chlebie przemycano broń. Czym jest chleb dla Piekarzy, dla Firm go produkujących? Jak wiele mówiło się o szacunku do chleba… Czasy się zmieniły. Dziś chleb jest produktem najczęściej lekceważonym i wyrzucanym do śmietnika.

Dlatego też celem powołanej w tym celu wieloosobowej redakcji jest wydanie antologii pt.: Majstersztyk Chleba. Wydanie publikacji ma na celu wrócenie należytego szacunku dla pokarmu, jakim jest chleb. Chcielibyśmy współczesnemu czytelnikowi pokazać chleb w bardzo wielu odsłonach. Każdy z nas bowiem ma inną gawędę o chlebie: historyczną, wojenną, filozoficzną, religijną, etyczną, wspomnienie z domowego wypieku chleba. Zależy nam, aby Piekarze mogli opowiedzieć o swoim chlebie: o nocach nieprzespanych, o przygodach.

Aby temu sprostać, do dnia 31.10.2015 redakcja antologii pod adresem mailowym majstersztyk.chleba@o2.pl będzie przyjmować zgłoszenia zawierające utwory (poezja, proza, wspomnienia, felietony, sentencje, gawędy), w ilościach kilku wierszy, a także do 1 strony prozy, kilku wspomnień, gawęd oraz krótki biogram, a także dane do kontaktu. Ponadto dla Firm znajdzie się całostronicowe miejsce na publikację logotypu firmy, podstawowych informacji o charakterze i miejscu działalności. Można nazwać to prezentacją.

Po wyborze najlepszych utworów redakcja prześle antologię do obowiązkowej korekty autorskiej. Gwarantujemy publikację 2-3 utworów w zależności od ich długości, a także notkę biograficzną i prezentację Firmy. Wszelkich dodatkowych informacji udziela Piotr Goszczycki pod adresem majstersztyk.chleba@o2.pl, p_goszczycki@o2.pl. Na FB jest powołana grupa o takiej nazwie.

Wydanie antologii przewidujemy w połowie przyszłego roku. Po wydaniu antologii Majstersztyk chleba istnieje możliwość jej bezpośredniego zakupu po cenie druku, oraz dalszego odsprzedania.

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji