...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Słodki przedmiot pożądania, czyli rzecz o polskich deserach

23 najlepszych polskich cukierników, 300 stron wyjątkowych przepisów ilustrowanych fotografiami. Po raz pierwszy rodzime desery doczekały się tego typu kulinarnego albumu. Premiera przygotowanej przez Wydawnictwo BOSZ ekskluzywnej publikacji będzie miała miejsce pod koniec listopada 2015 r.

„Wykwintne desery polskie” bezpośrednio nawiązują do albumu „Wykwintna kuchnia polska”, uhonorowanego trzecią nagrodą w międzynarodowym konkursie Gourmand World Cookbook Awards 2013. Jest to jedno z najważniejszych na świecie wyróżnień od wydawnictw kulinarnych.

Album czerpie z najlepszych polskich tradycji cukierniczych, przedstawiając klasyczne wypieki i desery w sposób nowoczesny, zaskakując nowatorstwem zestawienia smaków oraz form. Przepisy w nim zaprezentowane stworzyli najwybitniejsi polscy cukiernicy, m.in. Paweł Małecki, Janusz Profus, Robert Główka, Małgorzata Weber i Joanna Klimas-Profus. Wyśmienite słodkości zostały artystycznie zaaranżowane, dzięki czemu przepisom towarzyszą piękne fotografie.

Również tym razem, podobnie jak w przypadku wcześniejszego albumu kulinarnego, patronat nad dziełem objęła pierwsza dama RP, małżonka byłego prezydenta Anna Komorowska, która napisała słowo wstępne otwierające publikację. Pani Anna Komorowska jest także autorką niektórych prezentowanych przepisów. Napisania historycznego wstępu, pełnego inspirujących ciekawostek na temat polskich słodkich specjałów podjął się Jan Łoziński. Czytamy w nim m.in., że „polskie desery – niegdyś nazywane „wetami” i „cukrami” – swój zróżnicowany i bogaty smak zawdzięczają między innymi wielowiekowym kontaktom Rzeczypospolitej ze Wschodem i Zachodem Europy – wpływom kuchni orientalnej, włoskiej, francuskiej, niemieckiej litewskiej i ruskiej. Nasi cukiernicy i piekarze swoje inspiracje czerpali także z ludowych przepisów, ustnie przekazywanych z pokolenia na pokolenie we wszystkich regionach kraju …”.

W tworzeniu przepisów i albumu udział wzięli cukiernicy: Tomasz Deker, Mateusz Dziwosz, Michał Doroszkiewicz, Adam Freus, Rafał Gajownik, Robert Główka, Wioletta Jaworek, Joanna Klimas-Profus, Konrad Korszla, Jerzy Łukasik, Paweł Małecki, Paweł Mieszała, Maciej Pięta, Paweł Pojawa, Janusz Profus, Iga Sarzyńska, Bożena Sikoń-Wojtal, Aleksandra Sowa, Sebastian Szmyd, Marta Truskolawska, Magorzata Weber, Małgorzata Wróblewska-Blikle oraz Marcin Zawadzki.

 

„Wykwintne desery polskie”
stron: 280
format: 270 x 350 mm
cena: ok. 300 zł

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji