Szef kuchni, mistrz lodziarstwa i ekspert branży lodziarskiej – poznajcie skład polskiej ekipy, która będzie walczyć o Międzynarodowy Puchar Lodziarski w Szanghaju!
Podobne artykuły
Giacomo Canteri w gronie nominowanych do światowego rankingu GELATO FESTIVAL 2019Czekolada i kremówka - zwycięskie smaki na Gelato Festival Challenge 2018Master Challenge by Schöller – podejmij wyzwanie! Zgłoszenia tylko do 30 marca11-13 listopada odbędzie się kolejna edycja wiodących targów żywności importowanej oraz napojów – FCH China. Tym razem ekskluzywnym targom po raz pierwszy będzie towarzyszyć międzynarodowy konkurs – Puchar Lodziarstwa Marco Polo. Prócz szerzenia wysokiej klasy sztuki lodziarskiej i uatrakcyjnienia programu targów, celem mistrzostw jest zbliżenie dwóch odmiennych światów i kultury – azjatyckiej oraz europejskiej.
Rywalizować będzie ze sobą 5 drużyn z obu kontynentów. Wystąpią: Niemcy, Włosi, Chińczycy, reprezentanci Tajwanu oraz Polacy. W skład naszej ekipy wchodzą szef kuchni restauracji Affogato i ambasador marki Callebaut – Maciej Rosiński, mistrz rzeźby w lodzie – Michał Doroszkiewicz z Akademii Zeelandia oraz ekspert branży lodziarskiej – Dawid Szulc z firmy Comprital Polska.
W ciągu dwóch dni konkursowych drużyna będzie musiała zrealizować kilka projektów pod wspólnym hasłem przewodnim „Spotkanie wschodu z Zachodem”. Do ich zadań należeć będzie: rzeźba w lodzie, deser lodowy i tort oraz przystawka gastronomiczna podana z lodami wytrawnymi. Produkty finalne oceni międzynarodowe jury w skład którego wejdą najwięksi mistrzowie branży, w tym Leonardo Ceschin (mistrz świata w lodziarstwie 2012) oraz Marcello Trentin (Chef China 2014).
Trzymamy kciuki za naszych reprezentantów, a o szczegółach konkursu poinformujemy naszych czytelników już wkrótce!
fot:: www.jakubwilczek.com