...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

World Chocolate Masters 2015 - oglądaj finał na żywo!

Kto zostanie mistrzem czekolady? Przekonamy się już za kilka dni! Nasza redakcja osobiście będzie kibicować Łukaszowi Aniołowi w Paryżu! Was zachęcamy do śledzenia transmisji na żywo - zapowiada się emocjonujące widowisko!

Od 28-30 października w Paryżu 20 utalentowanych cukierników z całego świata zaprezentuje swoje umiejętności w pracy z czekoladą podczas finału prestiżowego konkursu World Chocolate Masters. Konkurs jest częścią najsłynniejszych targów czekolady - Salon du Chocolat. 

 

 

Przygotowania do ostatniego etapu rywalizacji trwały już od miesięcy. Nasz reprezentant, młody cukiernik ze Śląska, pracował w tym czasie nad recepturą własnej czekolady, na której bazie powstaną, m .in. praliny oraz trufle. Ostatnie miesiące były czasem dopracowywania czekoladowej rzeźby, której gotowe elementy Anioł zabierze ze sobą do Paryża. Tam w określonym czasie będzie musiał poskładać całość w czekoladowe dzieło sztuki. Ocenie będzie podlegać sam proces twórczy, jak też efekt końcowy oraz koncept. 

 

 

 

Tematem przewodnim jest natura. Chef Anioł postanowił po inspirację sięgnąć do epoki Karbonu, z której wywodzi się węgiel. Ten pierwiastek jest mu bliski ze względu na pochodzenie z węglowego zagłębia Polski, czyli Śląska. W swoich rzeźbach pokazuje współdziałanie człowieka (kultury) z naturą.

 

 

Jak nasz reprezentant poradzi sobie z presją czasu i warunkami panującymi podczas konkursu? Bądźcie z nim na żywo - oglądajcie transmisję na kanale World Chocolate Masters oraz śledźcie newsy na naszym fanpagu

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji