9-11 kwietnia 2016 r. w Dreźnie, najbardziej rozwiniętym gospodarczo regionie wśród 9 wschodnich niemieckich landów, odbędzie się kolejna edycja najważniejszych targów rzemiosła piekarsko-cukierniczego we wschodnich Niemczech – targów SACHSENBACK.
Podobne artykuły
IBA powraca!Najnowocześniejsze rozwiązania dla "słodkiego" biznesuTruskawka w czekoladzie - relacja ze spotkania prasowegoNa targach SACHSENBACK prezentowane są zarówno sprawdzone, tradycyjne produkty, jak i innowacyjne techniki produkcji, nowatorskie maszyny i urządzenia oraz trendy, które będą obowiązywać w branży w nadchodzącym okresie.
Zakres tematyczny targów obejmuje surowce, półprodukty i dodatki dla piekarni i cukierni, produkty typu convenience, mrożone produkty piekarnicze, surowce do produkcji lodów oraz wyrobów ekologicznych, maszyny i urządzenia dla piekarni i cukierni, piece piekarnicze, urządzenia do chłodzenia i zamrażania, maszyny do kawy i lodów, urządzenia do ważenia, lady do prezentacji i sprzedaży produktów, mobilne punkty sprzedaży, wyposażenie kawiarni, oświetlenie, porcelana i szkło, a także marki własne i specjalności piekarni, słodycze, kawa, herbata, artykuły dekoracyjne i opakowania, oprogramowanie dla branży, ubiory służbowe itd.
W poprzedniej edycji targów w 2013 roku wzięło udział ponad 200 wystawców (215) oraz ponad 7.000 zwiedzających (7.149). Aż 90% gości uznało targi za bardzo dobre, względnie dobre.
Wsparcie merytoryczne Związku Cechów Rzemiosła Piekarskiego Saksonii „Saxonia” zapewnia najwyższy poziom imprezy oraz ciekawy program ramowy służący wymianie wiedzy i praktycznych rozwiązań dla branży.