...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Dekor Pol, materiał promocyjny

Strasznie słodki bufet na cztery pory roku – jesień

W jesiennym kalendarzu na dobre wpisało się święto Halloween, które przywędrowało do nas zza Oceanu. Zatem z okazji Halloween zostanie przygotowany słodki bufet dla dzieci – w przepięknych kolorach polskiej jesieni. Wszystko zostanie zorganizowane w ogrodzie, w naturalnej scenerii.

Tort
Zaczynamy tradycyjnie – od tortu. Tort o smaku jeżynowym został obłożony masą cukrową, a do dekoracji wykorzystano gotowe czarne cukrowe kwiaty oraz pajęczynę – wykonaną wcześniej z masy do koronek zabarwionej na czarno. W roli patery wystąpił pieniek drewna.

Tort o smaku jeżynowym


Muffinki
Na drewnianych skrzyniach wyeksponowane zostały trzy rodzaje muffinek:
• czekoladowe – udekorowane masą cukrową, figurką czarnego kota i złotymi gwiazdkami;
jogurtowe z jeżynami – na których świetnie prezentują się ozdoby w formie białych duszków;                                           
dyniowe – wg przepisu firmy Prospona – z kremem kajmakowym i efektowną cukrową dynią.

Muffinki jogurtowe z jeżynami

Muffinki dyniowe

Muffinki czekoladowe



Cake popsy
Aby wykonać cake popsy w kształcie gałek oczu, będziemy potrzebować:

  • marcepanu;
  • masy cukrowej: białej, błękitnej i czarnej;
  • patyczków;
  • czerwonego pisaka spożywczego.

Cake popsy w kształcie gałek oczu


Makaroniki
Fioletowe makaroniki zostały połączone kremem maślanym i udekorowane na dwa sposoby:
• posypką – perłowym czarnym maczkiem;
czarną pajęczyną wyszprycowaną lukrem królewskim lub masą do koronek.

Fioletowe makaroniki


Sposób wykonania
- Z marcepanu formujemy kulki i schładzamy.
- Następnie owijamy białą masą cukrową i nabijamy na patyczki.
- Z błękitnej i czarnej masy formujemy małe kulki, większą błękitną i mniejszą czarną, które łączymy ze sobą i przyklejamy na cake popsy.
- Czerwonym pisakiem spożywczym malujemy żyłki wkoło „źrenic”.
- Gotowe cake popsy umieszczamy w naczyniach wypełnionych czekoladowymi srebrnymi kulkami, które też są pyszną słodką przekąską.
- Dynie i świece ustawione dookoła dodatko- wo podkreślają charakter strasznego słodkiego bufetu.

To jak? Cukierek czy psikus?

Bufet w całej okazałości

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Dekor Pol Małgorzata i Jacek Gajdzińscy

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji