Na efektywność zarządzania własną firmą wpływa zarówno dobrze zaplanowana strategia działania, a także znajomość nowych technik i trendów jakie dyktują sami klienci. O tym wszystkim posłuchacie na kolejnym spotkaniu Salon Biznesu.
Podobne artykuły
Chlebem i winem - „Charlotte” piekarnia i winiarniaZapraszamy na webinarium CSB-System!Zostań piekarzem - ruszył nabór na darmowy kierunekSalon Biznesu to cykl spotkań zapoczątkowany w Sosnowcu skierowany do przedsiębiorców i pracowników różnych branż małych oraz średnich przedsiębiorstw ze Śląska i Zagłębia.
Ideą powstania Salonu Biznesu jest wymiana praktycznej wiedzy między przedsiębiorcami. Spotkanie zostało zorganizowane przede wszystkim z myślą o firmach zainteresowanych zwiększeniem swojej efektywności i optymalizacją kosztów poprzez rozwijanie właściwych strategii zarządzania. Głównym punktem spotkań jest formuła szkoleniowa i prelekcje praktyków, w trakcie których uczestnicy wspólnie śledzić będą sprawdzone i skuteczne rozwiązania w danej branży.
Drugie spotkanie z cyklu Salon Biznesu jest skierowane do branży piekarsko-cukierniczej. Będzie okazją do zapoznania się z najnowszymi trendami i innowacjami w branży. O tym, czy moda na pieczywo bezglutenowe ogarnie cały świat i co będzie dominować w piekarni w nadchodzącym czasie opowie redaktorka Mistrza Branży – Natalia Aurora Urbanek. O branży od strony praktycznej, a także o tym jak uczynić chleb bardziej atrakcyjnym opowie Wiesław Kucia z Szkoły Artystycznej w Lublinie. Pokaze proste techniki dekoracji z użyciem ciasta martwego oraz koronkowe ozdoby z masy cukrowej. Podczas spotkania dowiedzą się Państwo również jak optymalizować koszty prowadzenia działalności gospodarczej przy użyciu leasingu. Serdecznie zapraszamy i zachęcamy do rejestracji.
Termin: 26.11.2015
Godziny: 9:00 -12:20
Miejsce: Salon Centrum Transit - Sosnowiec, ul. Stawowa 2
Harmonogram spotkania
9:00 - 9:30 rejestracja
9:30 -10:15 "Trendy w piekarstwie w 2016 roku" Natalia Aurora Urbanek, Mistrz Branży
10:15 -10:45 Leasing jako narzędzie do optymalizacji kosztowej i podatkowej w prowadzeniu działalności gospodarczej
10:45 - 11:10 Przerwa
11:10 - 12:10 Wiesław Kucia "Innowacyjne metody zdobienia"
12:20 Zakończenie
Więcej infomacji: FORD PGD.