...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Martin Braun Sp.zo.o., materiał promocyjny

Tort gruszkowy z nutą cynamonu

autor: Grados

Receptura na rant o śr. 18 cm

Składniki
150 g BRAUN Bisquick Plus
90 g jaj
40 g wody
5 g kakao

Wszystkie składniki razem ubić na wysokich obrotach, przełożyć do formy i piec w temp 180°c temp. przez około 20 min. Po ostudzeniu przecinamy na trzy części.

Gruszka żelka
200 g GRADOS Gruszka prażona
5 g soku z cytryny
10 g BRAUN Żelfix

Gruszkę prażoną wymieszać  z sokiem z cytryny i doprowadzić do wrzenia następnie dodajć  żelfix  i razem gotować około 3 min. Gotową masę podzielić na połowę i wylać do okrągłych form aż do zastygnięcia.

Masa gruszkowa
40 g BRAUN Alaska gruszkowa
50 g wody
200 g ubitej śmietany bez cukru

Alaskę gruszkową Braun wymieszać z wodą i następnie połączyć z ubitą śmietaną na jednolitą masę.

Masa cytrynowa
40 g BRAUN Alaska cytrynowa
50 g wody 
200 g ubitej śmietany bez cukru

Alaskę cytrynową Braun wymieszać z wodą i następnie połączyć z ubitą śmietaną na jednolitą masę.

 

Sposób przygotowania
1. W rant 18 cm  posmarowany olejem i przyprószony cukrem pudrem układamy nasączony  biszkopt, 1 masy gruszkowej,  następnie krążek uprażonych gruszek.
2. Następnie wykładamy 1 śmietany gruszkowej i przykrywamy drugim biszkoptem.
3. Powtarzamy czynności wykonane poprzednio.
4. Tak złożony torcik odstawiamy do zastygnięcia.
5. Zastygły torcik przekładamy do przygotowanego rantu 20 cm  a wolną przestrzeń wypełniamy masą cytrynową.
6. Wierzch smarujemy żelem Cristaline Braun a na niej układamy dekoracje z czekolady lub owoców.

 

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Martin Braun Sp.z o.o

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji