...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , ZSPJP2, materiał promocyjny

Keks Czekoladowy

Autorki: Weronika Korzeniowska, Patrycja Grabowska, kl. IItg, Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II w Radzyniu Podlaskim, Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, nauczyciel: Agnieszka Śledź

RECEPTURA

Składniki
200 g masła
180 g brązowego cukru
120 g gorzkiej czekolady
100 ml czerwonego wina
120 ml espresso
160 g rodzynek sułtanek
125 g żurawiny suszonej
125 g śliwek suszonych
100 g orzechów
2 jajka
225 g mąki pszennej
2 łyżeczki cynamonu

Lukier
150 g cukru pudru
1 łyżeczka soku z cytryny
1 duże białko



Wykonanie
Owoce wsypać do garnka, dodać: masło, cukier, kawałki czekolady, kawę oraz wino. Wymieszać i gotować przez 8 minut na małym ogniu. Odstawić do wystudzenia. Białka ubić, dodać przesianą mąkę z cynamonem, żółtka, ostudzoną masę. Za pomocą szpatułki rozprowadzić ciasto w formie. Piec w piekarniku w temperaturze 150°C przez 1 godzinę 40 minut. Po upieczeniu pozostawić w formie na 10 minut, później wyjąć i po ostygnięciu lukrować; ozdobić wedle uznania.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II

Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji